Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ep u rukometu

Šveđani su bili u finalu do zadnje sekunde, a onda je uslijedio čudesni projektil Prandi

francuska svedska sut
FOTO: Screenshot

Od 20,30 sati igra se drugo polufinale EP, u kojem će domaćin Njemačka igrati protiv Danske

Nakon što je danas Mađaraska u utakmici za peto mjesto bila bolja od Slovenije (23:22), odigrano je i prvo polufinale Evropskog prvenstva u rukometu u Njemačkoj.

Francuska je bila nedvojbeno favorit prije današnjeg duela u Lanxess areni u Kelnu, ušla je u utakmicu neporažena. I nakon prvih pola sata igre činilo se da će bez većih problema dobiti utakmicu. Nakon 30 minuta Francuzi su vodili 17:11.

No, još uvijek aktuelni prvaci Evrope se čudesno vraćaju. U prvih pet minuta u drugom dijelu Švedska je napravila seriju 4:1. Već nakon 10 minuta igre u drugom dijelu rezultat je bio 18:18.

U 52. minutu Šveđani su poveli 23:22. I onda se počelo igrati praktično gol za gol, Šveđani bi poveli Francuzi stizali. U 58. minutu Šveđani su otišli na 26:24. Činilo se da Francuzima nema spasa, 60 sekundi prije kraja imali su dva gola minusa.

U zadnjih 15 sekundi Jim Gottfridsson mogao je Šveđanima osigurati finale da je pogodio, ali nije. Zato je Elohim Prandi čudesno pogodio s devet metara sa zvukom sirene za 27:27.

Od 20,30 sati igra se drugo polufinale EP, u kojem će domaćin Njemačka igrati protiv Danske.