Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rok za prijavu istekao

Svi najbolji bh. atletičari i atletičarke prijavljeni za Državno seniorsko prvenstvo BiH u Zenici

dejan mileusnic
Foto: Fena/ Arhiva

Nastupit će i bh. rekorder u bacanju koplja Dejan Mileusnić, srednjeprugašica Jelena Gajić…

 Atletski klub Zenica sutra i prekosutra će biti domaćin Državnog seniorskog prvenstva na otvorenom za 2024. godinu, koji se, u organizaciji Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, održava na Atletskom stadionu “Kamberovića polje” u tom gradu te na kojem bi trebali nastupiti svi najbolji bh. atletičari i atletičarke, potvrdio je Feni generalni sekretar AK Zenica Aziz Kevelj.

On je potvrdio kako će sigurno nastupiti bacač kugle Mesud Pezer, kojem će glavni konkurent za naslov biti mladi Nermin Štitkovac, a na spisku učesnika trke na 800 metara nalaze se Amel Tuka i Abedin Mujezinović.

Nastupit će i bh. rekorder u bacanju koplja Dejan Mileusnić, srednjeprugašica Jelena Gajić…

– Rok za prijavu je istekao, a nastup su prijavili svi oni koji u ovom trenutku nešto znače u bh. atletici. Oni će se boriti za norme i naslove državnog prvaka, ali i vrijedne novčane nagrade Federalnog ministarstva sporta, koje svakog pobjednika po disciplinama nagrađuje sa po 2.500 KM – istakao je Kevelj.

Prvog dana, sutra, takmičenja počinju u 16.30, a drugog dana, u nedjelju, u 16 sati. Prvog bi dana trebali nastupiti bacači Pezer i Mileusnić, a drugog dana srednjeprugaši Tuka i Mujezinović, koji jure i norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pezer i Mileusnić su prije 10 dana u Zenici nastupili na 15. međunarodnom mitingu, na kojem su pobijedili u svojim disciplinama, dok Mujezinović i Tuka nisu nastupili na tom takmičenju.