Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svi rekreativi učesnici Sarajevo Grand Prixa će dobiti žutu majicu

sarajevo-biciklizam

Ostalo je svega 7 dana do održavanja drugog Sarajevo Grand Prix. Pripreme teku u najboljem redu.

BK “Giro di Sarajevo“ već je podijelio više hiljada letaka, zainteresiranost je velika. Iz organizacije Sarajevo Grand Prix potvrđuju da se još uvijek može prijaviti putem službene stranice www.sarajevograndprix.com ali i putem
Facebook stranice.

Iz uprava gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo su poručili da je ovo jedinstvena prilika da pokažemo da BiH ima potencijal za biciklistički turizam, ali i da se Kanton Sarajevo, kao i sama zemlja upiše u Guinnissovu knjigu rekorda.

Rekord u najdužoj biciklističkoj liniji oborit će svi koji dođu 14.juna (nedjelja) ispred Gradske skupšine u Istočnom Sarajevu najkasnije do 10h (zbog dodatnih prijava za Guinnissovu knjigu rekorda), a zatim u koloni jedan za
drugim tačno u 11h krenu i obore rekord.

Na sam dan održavanja, svaki prijavljeni rekreativac dobit će žutu majicu, a po dolasku na cilj, nakon obaranja rekorda, svi imaju priliku osvojiti neku od vrijednih nagrada.

BK „Trek team“ pred „Gira di Sarajevo“ daje svoju tehničku podršku, te je jako bitno da svi učesnici slušaju skaute koji će im davati upute o rekreativnoj vožnji.

Vidimo se 14.juna na startu ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu, najkasnije do 10 sati, jer je start planiran u 11 sati. Pokažimo svima koliko nas ima i oborimo Guinnissov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji na svijetu.