Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skijanje

Švicarac na “stazi smrti” u Kitzbuhelu doživio stravičan pad pri 146.7 km/h

sasasasassasa (1)

Utrka je nakon njegovog pada prekinuta

Švicarac Urs Kryenbuhl doživio je stravičan pad na današnjem spustu koji se vozio na “stazi smrti” u Kitzbuhelu.

Kryenbuhl nije imao prevelikih problema do samog kraja utrke na legendarnom Streifu i pao je na ulasku u cilj. Pri brzini od čak 146.7 kilometara na sat Švicarac je, čini se, krivo procijenio posljednji skok na ulasku u ciljnu ravninu te je u punoj brzini izgubio ravnotežu i pao naglavce na snijeg.

Kryenbuhl je ostao nepomično ležati na stazi dok je vodeći Beut Feuz u nevjerici gledao svojeg sunarodnjaka. Utrka je prekinuta, a Kryenbuhl je helikopterom hitno prevezen u bolnicu.

Prema prvim informacijama, Kryenbuhl nije bio sposoban pričati, ali je navodno kasnije došao k sebi, prepoznao je ljude oko sebe i trebao bi se dobro oporaviti.

Utrka je nakon njegovog pada prekinuta.

U utrci je slavio Švicarac Beat Feuz, a prije Kyrenbühlova pada sa staze je izletio i Amerikanac Ryan Cochran-Siegle. On je završio u zaštitnoj ogradi i zadobio je manji prijelom vratnog kralješka. Francuz Johan Clarey završio je na četvrtom mjestu, ali je u četvrtak na treningu na istom mjestu kao i Kyrenbühl izletio sa staze.

“Dva dana od organizatora tražimo rezanje tog zadnjeg skoka koji je predug. Mi tamo letimo 80 metara pri brzini od 146 kilometara na sat. Oni su ga odbili skratiti i oni su za ovo krivi”, rekao je Clarey.

Organizatori su rekli da su skok obradili u četvrtak, ali da je padovima kumovao led koji se stvorio na stazi i koji je dao veliko ubrzanje skijašima.

Staza Streif poznatija je i kao “staza smrti” na kojoj je u zadnjih 20 godina zabilježeno desetak teških padova.

Helikopterom je prebačen u bolnicu gdje je počeo komunicirati s doktorima, a prepoznao je trenera koji je bio uz njega.

Švicarski skijaški savez objavio je danas težinu njegove povrede. Kryenbühlu je slomljena ključna kost, ligamenti u koljenu, a ima i težak potres mozga.