Ostali sportovi

Hearn najavio

Svijet boksa će ovog ljeta dočekati meč za ujedinjenje svih teškaških titula?!

24/02/2020

Slavni promotor još je na Twitteru i to nekoliko trenutaka nakon završetka borbe Furyja dao zanimljiv odgovor na jedan komentar

Hoće li svijet boksa konačno dočaketi borbu za ujedinjenje svih najuglednijih teškaških titula? Ako pitate Eddieja Hearna, promotora Anthonyja Joshue i jednog od najmoćnijih ljudi u svijetu boksa, to bi se moglo dogoditi već ove godine.

Tysonu Furyju je nakon pobjede na Deontayem Wilderom pripao WBC pojas. S druge strane, Joshua se još u decembru prošle godine osvetio Andyju Ruizu Jr-u i ponovno u svoje vlasništvo vratio WBA (Super), IBF, WBO i IBO naslove.

S obzirom na to koliko je titula u igri, bio bi to definitivno jedan od najvećih boks mečeva u istoriji.

“Već sam pričao s AJ-om i on želi da to bude njegova iduća borba”, otkrio je Hearn Talk Sportu, a prenosi Fight Site.

Slavni promotor još je na Twitteru i to nekoliko trenutaka nakon završetka borbe Furyja odgovorio na jedan komentar koji je glasio:

“Nema šanse da će Eddie Hearn nakon ovoga pustiti Joshuu blizu Tysona.”

“Naravno da hoću! I AJ to želi. Ova će se borba dogoditi. Mora se dogoditi i to ove godine!”, napisao je Hearn na Twitteru pa dodao:

“Nema potrebe za trećim dvobojem, idemo odmah na ovo već ovoga ljeta”, poručio je Eddie pritom aludirajući na klauzulu po kojoj Wilder može odmah zatražiti novi okršaj s “Kraljem Cigana”.

“Moramo dogovoriti ovaj meč. Nikad, ali nikad više nećemo dobiti priliku da se dvojica Britanaca bore za ujedinjenje svih teškaških titula. Obećavam, učinit ćemo sve da dogovorimo ovaj meč. Pričao sam s Joshuom i on želi da mu to bude iduća borba. Sviđa mu se ideja borbe s Tysonom i nimalo ga se ne boji. Već je prošao kroz sve i svašta i želi biti vlasnik svih titula. Ovo je prilika da naš sport ima jedan od onih povijesnih trenutaka, prilika koju više nikad nećemo imati”, nastavio je Hearn priču u razgovoru s Talk Sportom.

“Čuo sam iz njegovog kampa da će biti agresivan i ići na prekid. Mislio sam da je apsolutno ludilo, a ispala je prava genijalnost s njegove i sa strane njegovog tima. Prekrasna izvedba. Kakvi trenuci za britanski boks. Mislio sam da ga može školovati, ali ne i prebiti, a to je učinio”, nahvalio je Hearn Furyja.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.