Ostali sportovi

Nathan Baggaley

Svjetski prvak i osvajač olimpijskih medalja osuđen za trgovinu drogom

02/04/2021

Viši sud u Brisbaneu danas je održao ročište na kojem je krivim proglasio 45-godišnjeg kanuistu i njegovog 39-godišnjeg brata Drua Baggaleya za pokušaj krijumčarenja droge

Australski kanuist Nathan Baggaley, trostruki svjetski prvak i dvostruki osvajač olimpijskih medalja, proglašen je krivim i čeka izricanje kazne po optužnici za pokušaj trgovine drogom, javlja Anadolu Agency (AA).

Viši sud u Brisbaneu danas je održao ročište na kojem je krivim proglasio 45-godišnjeg kanuistu i njegovog 39-godišnjeg brata Drua Baggaleya za pokušaj krijumčarenja droge.

Braća Baggaley su proglašeni krivim po optužnici koja ih tereti da su 2018. godine pokušali u inozemstvo prokrijumčariti 650 kilograma kokaina čija se vrijednost na crnom tržištu procjenjuje na 200 miliona australskih dolara (oko 130 miliona eura).

Sud će na narednom ročištu obznaniti i kazne za braću Baggaley.

Stariji Baggaley je skandalima sa drogom stavio crnu mrlju na blistavu karijeru kanuiste. On je na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine osvojio dvije srebrene medalje u sprintu na 500 metara, a u toj disciplini je bio i svjetski prvaka 2002, 2003 i 2005. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.