Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istanbul

Taekwondo reprezentativac BiH Nedžad Husić ostvario tri pobjede na Turkish Openu

tak1

Iz Taekwondo saveza BiH podsjećaju da je Husić na nedavno održavnom G1 turniru u Sofiji također ostvario dvije pobjede u izuzetno jakoj konkurenciji, ali je u trećoj borbi doživio poraz i ostao bez medalje

Taekwondo reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Taekwondo kluba Novi Grad Nedžad Husić zabilježio je tri pobijede na jakom međunarodnom Turkish Open u Istanbulu.

Jedan od najperspektivnijih takmičara i pretendent na Olimpijske igre savladao je predstavnike Turske sa 26:2, Palestine sa 29:7 i Španije sa 23:6. U četvrtoj borbi za medalju poražen je od takmičara iz Rusije rezultatom 25:24.

Iz Taekwondo saveza BiH podsjećaju da je Husić na nedavno održavnom G1 turniru u Sofiji također ostvario dvije pobjede u izuzetno jakoj konkurenciji, ali je u trećoj borbi doživio poraz i ostao bez medalje.

Na takmičenju u Istanbulu sa Husićem je bio i predsjednik Taekwondo saveza FBiH i član Izvršnog odbora državnog Taekwondo saveza Samir Šarić, koji je istakao kako Taekwondo savez BiH nastavlja sa aktivnostima koje doprinose razvoju taekwondoa u državi, kao i jačanju naših takmičara.

Ovom prilikom Taekwondo savezu BiH uručena je elektronska oprema, koju je poklonio Taekwondo savez Turske.

Vrijedna oprema za reprezentativne selekcije prva je ovakvog tipa u našoj državi i sigurno će biti od velike pomoći za pripreme reprezentativaca i buduće vrhunske rezultate naših takmičara.

Saradnju dva saveza inicirao je delegat Evropske Taekwondo Unije, Ali Sagarkaya, koji je bio glavni delegat na Evropskom prvenstvu održanom u Sarajevu prethodne godine, a Šarić se ovom prilikom sastao i sa predsjednikom turskog saveza Metin Şahinom.

Şahin je čestitao Taekwondo savezu BiH na organizaciji Evropskog prvenstva u izuzetno izazovnim vremenima, i obećao da će dva saveza i u budućnosti sarađivati, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.