Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Takmičari iz sedam gradova na stonoteniskom Kupu BiH za invalide

stoni tenis – fena (1)

Učestvovali su stonoteniseri iz oba bosanskohercegovačka entiteta iz sedam gradova – Sarajeva, Banje Luke, Zenice, Maglaja, Žepča, Visokog i Breze

Pod pokroviteljstvom i organizacijom Stonoteniskog saveza osoba s invaliditetom Bosne i Hercegovine u Sarajevu je  održan Treći Kup BiH u stonom tenisu osoba s invaliditetom.

Takmičenje se održano u pet klasifikacionih grupa od 6 do 10 u kategoriji stojećih grupa igrača. Zbog nemogućnosti dolazaka igrača u kolicima grupe od 1 do 5 nisu mogle biti u takmičarskom procesu.

Učesnicima se obratio Alen Divović, novoizabrani predsjednik Stonoteniskog saveza osoba s invaliditetom Bosne i Hercegovine, a takmičenje je u ulozi gosta otvoriio direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” Semir Osmanagić.

Turnir je započeto egzibicionim mečom koji je organiziran između Semira Osmanagića i pomoćnika za boračka pitanja Kantona Sarajeva Osmana Smajlovića.

Učestvovali su stonoteniseri iz oba bosanskohercegovačka entiteta iz sedam gradova – Sarajeva, Banje Luke, Zenice, Maglaja, Žepča, Visokog i Breze.

Generalni sekretar Stonoteniskog saveza osoba s invaliditetom FBiH Kasim Cerić izrazio je zahvanost Ministarstvu kulture i sporta FBiH, koji je pomoglo ovo takmičenjem svojim sredstvima.