Ostali sportovi

Bh. bokserka

Tara Bohatjuk pobijedila prvakinju Španije i osigurala bronzu na Evropskom prvenstvu

19/11/2020

Došla sam po pobjedu duboko svjesna da je najteže uzeti nekome ono za što tvrdi da je već njegovo", poručila je Bohatjuk

Mlada bosanskohercegovačka bokserka Tara Bohatjuk osigurala je bronzanu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u boksu, koje se ove godine održava u Budvi, što je tek druga evropska medalja za BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Bohatjuk, koja je članica Bokserskog kluba Novi Grad i bokserske reprezentacije BiH, sinoć je u Budvi slavila protiv prvakinje Španije, a pobjedom u ovom meču osigurala je treće mjesto i bronzanu medalju. No, mlada i perspektivna bh. bokserka ima priliku da se ipak, umjesto bronzom, okiti srebrom, a možda i zlatom.

U subotu je pred njom polufinalni meč gdje je čeka okršaj s Bojanom Gojković, aktuelnom evropskom prvakinjom.

Bohatjuk je u izjavi za AA kazala kako je sretna i zadovoljna svojim sinoćnjim nastupom.

“Želim da se zahvalim svom klubu Novi Grad, koji me podržava i prati u svakom koraku na evropskom prvenstvu. Borila sam se u meču protiv prvakinje Španije i zadovoljna sam svojim nastupom”, kazala je Bohatjuk.

Zahvalila je svojim trenerima i ostalima koji su joj bili podrška.

“Ovom prilikom želim se zahvaliti mojim trenerima Jasminu Pešteku i Redžepu Haliloviću jer su mi pružili ovu priliku. Ništa ne bi bilo moguće bez ljubavi koja mi je pružena i bez povjerenja u moje trenere. Došla sam po pobjedu duboko svjesna da je najteže uzeti nekome ono za što tvrdi da je već njegovo”, poručila je Bohatjuk.

Iz Bokserskog kluba Novi Grad navode kako je ovo prva evropska medalja za klub, a ujedno i tek druga za BiH. Zadovoljni su činjenicom da su nakon 15 godina rada i učešća na 10 evropskih prvenstava uspjeli osvojiti medalju na ovako značajnom prvenstvu, što je, kako ističu, dokaz kvaliteta, upornosti i kontinuiteta.

Na Evropskom juniorskom prvenstvu u Budvi učestvuje pet reprezentativaca BiH, među kojima i Tara kao jedina članica BK Novi Grad.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.