Tarabochia: Nisam pogriješio kada sam odabrao BiH

marko tarab

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Tarabochia, koji je ne tako davno prihvatio poziv selektora Dragana Markovića da obuče dres Bosne i Hercegovine, početkom kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. pokazao je da je njegov dolazak pun pogodak za selekciju BiH.

Rođeni Zagrepčanin koji igra na poziciji srednjeg beka postigao je neke od najbitnijih golova za BiH u prvom meču kvalifikacija protiv selekcije Slovačke, u periodima igre kada se bh. tim mučio u napadu.

Tarabochia naglašava da su svi u bh. timu znali da ih očekuje težak meč protiv Slovaka koji su se pokazali kao iznenađujuće ”tvrd orah”, ali da BiH uz pomoć publike u punoj dvorani Mejdan u Tuzli nije mogla taj meč izgubiti.

– Nije bitno ko je golove postigao. Odbrana je bila na nivou, svi su dali svoj maksimum, a ja sam postigao nekoliko golova u dobrom trenutku. U reprezentaciji svi igramo dobro u svojim klubovima, trudimo se da pomognemo jedni drugima. Odmah sam se uklopio u tim i drago mi je zbog toga. Sigurno je da nisam pogriješio što sam odabrao igrati za BiH – izjavio je Tarabochia za Fenu.

Dodao je da se svi u bh. timu u narednom kolu kvalifikacija žele revanširati Litvancima za poraze u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo.