Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teniseri BiH počinju pripreme za meč s Holandijom

davis cup reprezentacija bih (1)

Okupljanjem u zenici najbolji bh. teniseri započet će danas pripreme za predstojeći meč drugog kola Prve grupe Davis Cupa protiv Holandije.

U zeničkoj Areni postavljana je podloga na kojoj će oba tima danas obaviti prve treninge.

Za reprezentaciju BiH, koja će prvi put imati priliku da se bori za ulazak u Svjetsku grupu, nastupit će Tomislav Brkić, Damir Džumhur, Mirza Bašić i Nerman Fatić.

Holandiju će u Zenici predvoditi Robin Haase, 48. igrač na ATP listi, a u timu kojeg s klupe vodi Paul Haarhuis, su Tallon Griekspoor, Thiemm De Bakker, te iskusni dubl-igrač Jean-Julian Rojer, koji je trenutno rangiran na visokom 20. mjestu ATP doubles liste.

Holanđani u Zenicu stižu s velikom logistikom i podrškom, a uz trenerski, medicinski i tehnički tim, dolaze i novinari i navijači.

Dnevne i trodnevne ulaznice po cijeni od 5 i 10 KM mogu se nabaviti na portalu kupikartu.ba i na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba, a od danas i na blagajni Arene Zenica.

Termini za mečeve su petak, 7. aprila od 14 sati za dva singl meča, subota za dubl od 14 sati, te nedjelja za dva preostala singl meča od 13 sati. Tačan raspored parova bit će utvrđen žrijebom zakazanim za četvrtak.