Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teniseri Tunisa i BiH vjeruju u pobjedu u Zenici

davis cup

Kapiten reprezentacije Tunisa Walid Jallali je nakon žrijeba parova duela Davis Cup reprezentacija BiH i Tunisa rekao da je njegova ekipa došla u Zenicu po pobjedu, dok su bh. teniseri rekli kako također vjeruju u trijumf, javlja Anadolu Agency (AA).

Walid Jallali, kapiten reprezentacije, Tunisa rekao je kako su očekivali ishod žrijeba kakav je obavljen te da su u Zenicu došli da pobjede.

“Poznajemo bh. tim već neko vrijeme, a žrijeb smo očekivali s ovakvim ishodom, to su imena koja poznajemo. Došli smo da pobijedimo i nemamo druge opcije. Ovdje smo samo da se naviknemo na teren na kojem ćemo igrati, imamo dovoljno vremena da se naviknemo na podlogu, a naša ekipa je dovoljno iskusna da igra i vani i unutra”, rekao je Jallali.

Malek Jaziri, najbolje rangirani teniser Tunisa, rekao je kako poznaje bosanskohercegovački tim.

“Poznajem većinu igrača. Mirzu (Bašić) poznajem jako dobro, s njim sam već igrao. Poznajem Damira (Džumhur), iako nije tu, a većinu igrača također poznajem. Naš tim je spreman, imamo visok moral i raspoloženje u timu i dobro smo organizovani. Tim nam je sastavljen od starijih, iskusnijih igrača te mlađih igrača u usponu i to je dobra kombinacija. Većina naših igrača došla je dobro pripremljena i došli smo da pobjedimo. Želim i da se zahvalim svima u BiH koji su nas jako dobro primili”, rekao je Jaziri i poželio sreću bh. timu.

Bh. reprezentativac Mirza Bašić rekao je kako među protivnicima poznaje samo Maleka Jazirija.

“Poznajem samo Jazirija koji je kvalitetan igrač i na svakoj podlozi može igrati dobro. Žrijeb je samo forma i mislim da to ne predstavlja ništa”, rekao je Bašić.

Jaziriju, najboljem igraču Tunisa, suprotstavit će se Tomislav Brkić.

“Mislim da je bolje za mene što Mirza igra prvi i ako pobijedi meni će biti lakše i opuštenije igrati. Jaziri je dobar igrač, bolje je rangiran od mene, dat ću sve od sebe i nadam se da će sutra, ako ne bude 2:0 za nas biti barem 1:1, da u subotu uđemo u taj dubl za koji se nadam da smo kvalitetniji od njih”, rekao je Brkić.

Amer Delić, selektor bh. tima i četvrti igrač, rekao je kako je reprezentacija BiH tu da dobije predstojeće mečeve.

“Šanse se žrijebom nisu ništa promijenile, mi nismo došli ovdje da izgubimo, već da damo sve od sebe i da dobijemo. Nama odgovara što Mirza igra prvi i pošto je on favorit tu, ako povedemo 1:0, može opuštenije igrati i vjerujem da svojom igrom može dobiti Jazirija. Igrao sam sa obojicom i vjerujem da on to može dobiti”, rekao je Delić.

Žrijebom parova za Davis cup meč Bosna i Hercegovina – Tunis određeno je da će duel prvog kola Grupe II Euroafričke zone, otvoriti Mirza Bašić i Anis Ghorbel.

Prvog dana ogleda, koji će se igrati u zeničkoj Areni od 4. do 6. marta, u drugom singl meču sastaće se Tomislava Brkić i Malek Jaziri, najbolje rangirani tunižanski reket koji zauzima 107. mjesto na ATP listi.

U dublu, 5. marta, bh. kombinacija Bašić/Brkić odmjeriće snage sa Jahzirijem i Skanderom Masourijem.

Ukoliko nakon prva dva dana ne bude poznat pobjednik, 6. marta će igrati Bašić – Jaziri, a potom će na teren izaći Brkić – Ghorbel. Sva tri dana mečevi počinju u 13 sati.

Pobjednik susreta između BiH i Tunisa u drugom kolu će se sastati sa boljim iz ogleda Bugarske i Turske, koji će se od 4. do 6. marta igrati u Ankari.