Teniserka pogodila reketom sakupljača loptica, pa razbjesnila protivnicu

Naomi Broady

Tenis često nazivaju sportom u kojem vladaju posebne manire, igrači i igračice su pristojni i puni respekta prema svima oko sebe. Iznimka je svakako meč drugog kola Auckland Classica između 25-godišnje Britanke Naomi Broady i 18-godišnje Latvijke Jelene Ostapenko.

Naime, umalo je došlo do ozbiljnijeg sukoba nakon dvoboja, a i tokom njega bilo je nekoliko trzavica, koje su kulminirale u 13. gemu drugog seta pri rezultatu 2:2. Broady je pucala neobranjivao i Latvijki je u pokušaju da dođe do loptice ispao reket iz ruke pa pogodio sakupljača loptica u leđa.

Na to je Britanka doslovno izgubila živce i počela vikati da to nije bilo slučajno i da želi diskvalifikaciju svoje protivnice.

“Bacila je reket na sakupljača loptica, nema šanse da je to bilo slučajno. Pogledajte snimku i vidjet ćete”, vikala je Britanka na rubu suza.

https://www.youtube.com/watch?v=a538FsgsmA0

Međutim, do diskvalifikacije nije došlo, a nekako su je sudije uspjele smiriti. Na kraju je pobijedila 4:6, 7:6 (4), 7:5, ali umjesto da “stane na loptu” prilikom rukovanja unijela se u lice protivnici.

“Nisam prva krenula u svađu, Jelena je rekla da je moje ponašanje bilo grozno. Mislim da to nije bilo u redu s obzirom na sve što se događalo tokom meča”, objasnila je Britanka svoje ponašanja i sve objavila na Twitteru gdje joj je podršku pružio i Andy Murray.

Kako god cijela priča nekome izgledala na kraju nije toliko bitno za nastavaka turnira i u četvrtfinalu je čeka Amerikanka Sloane Stephens.