Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teniski talenti Maja Dodik i Ajdin Muharemović prvaci BiH

maja dodik ajdin muharemovic

Proteklog vikenda na teniskim terenima Sportsko-rekreativnog centra Kamberovića polje u Zenici održano je Državno tenisko prvenstvo u kategoriji juniora i juniorki do 14 godina, na kojem su nastupila 54 tenisera i teniserke iz 25 klubova.

U konkurenciji juniorki prvakinja je Maja Dodik, članica Tenis kluba Mladost iz Zenice, koja je u finalnu pobijedila Katarinu Trivić, iz ekipe Borac Banja Luka, sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:2.

U kategoriji juniora do 14 godina novi državni prvak je Ajdin Muharemović iz Mostara, i to zahvaljući pobjedi protiv Danijala Muminovića, iz tuzlanske Slobode, rezultatom 2:0, po setovima 6:1 i 6:0.

U konkurenciji parova pobjednice su Katarina Trivić – Sara Mikaća koje su savladale par Ivana Stanković – Kanita Selimanović sa 2:0.

Kod juniora prvaci su par Leo Puljić – Dražen Petrović, koji su sa 2:1 bili uspješniji od para Danijal Muminović – Ahmed Musić.

Narednog vikenda u organizaciji Teniskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici biti će organizirano Državno prvenstvo u tenisu u kategoriji juniora i juniorki do 16 godina.