Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pariz

Thiem savladao Đokovića za finale Roland Garrosa

Dominic Thiem

Austrijanac je prvi set dobio s uvjerljivih 6:2

Austrijski teniser Dominic Thiem plasirao se u finale Roland Garrosa, nakon što je u drugom polufinalnom meču bio bolji od Srbijanca Novaka Đokovića s 3:2 u setovima.

U meču koji je u nekoliko navrata prekidan zbog kiše, Thiem je savladao najboljeg igrača svijeta i zakazao finale protiv Španca Rafaela Nadala.

Austrijanac je prvi set dobio s uvjerljivih 6:2, a zatim je uzvratio Đoković dobivši drugi set sa 6:3. U nastavku meča ponovo je prisebniji bio Austrijanac koji je treći set dobio sa 7:5, a istim rezultatom četvrti set je pripao Đokoviću.

U odlučujućem, petom setu, Thiem kod rezultata 2:1 pravi brejk, potom uspješno servira i dolazi do vodstva od 4:1, nakon čega je uslijedio prekid zbog lošeg vremena. Kada je meč nastavljen, Đoković dobrom igrom dolazi na zaostatak od 4:3 u gemovima.

Kada je izgledalo da će Srbijanac doći do poravnanja, Thiem veže četiri poena i dolazi do odlučujućeg gema pri svom servisu. Iako se Đoković borio do samog kraja, Austrijanac uspijeva dobiti i plasirati se u finale.