Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vaterpolo liga KS

Torpedo osigurao prvo mjesto na tabeli

torpedo vk sarajevo (1)

Najuzbudljivija utakmica danas bila je između seniora Torpeda i Mladosti

Utakmice VIII kola Vaterpolo lige Kantona Sarajevo, koje su ujedno predstavljale i posljednje kolo ovogodišnje sezone, odigrane su danas na Olimpijskom bazenu Otoka.

U prvoj utakmici današnjeg programa, mlađi juniori Torpeda su savladali vršnjake Mladosti sa 6:5 (1:1)(1:0)(4:2)(0:2). Sa po dva pogotka, bolji od ostalih bili su Benjamin Komšić (Torpedo) i Ervin Lepić (Mladost).

Ovom pobjedom, Torpedo je osigurao prvo mjesto na tabeli.

Invictum i Dabar su se sastali u drugoj utakmici mlađih juniora. Bez većih poteškoća slavili su igrači Invictuma sa 11:6 (1:1)(5:2)(4:2)(1:1). Igrač utakmice bio je Aleksa Bjelica (Invictum) sa četiri postignuta gola.

Poredak mlađih juniora: 1. Torpedo; 2. Invictum; 3. Mladost; 4. Dabar

Najuzbudljivija utakmica danas bila je između seniora Torpeda i Mladosti. Veoma izjednačena i do kraja neizvjesna utakmica, u kojoj su na kraju slavili igrači Torpeda sa 11:10 (1:2)(4:2)(1:2)(5:4). Dino Džehović (Torpedo) i Faris Đugum (Mladost) sa po četiri pogotka bili su najbolji pojedinci susreta.

Poredak seniora: 1. Torpedo; 2. Mladost

Ranije su kadeti Invictuma osvojili prvo mjesto, dok je Dabar drugi u ovoj kategoriji, saopćeno je iz JP “Olimpijski bazen Otoka”.