Tragedija u kavezu: Portugalski borac preminuo od batina

borac

Joao Carvalho, borac koji je prošlog vikenda nastupio na Total Extreme Fighting priredbi u irskoj prijestonici Dublinu, preminuo je od ozljeda zadobivenih tokom borbe.

Njegov suparnik Charlie Ward dobio je meč tehničkim nokautom, nakon čega je portugalski borac prevezen u bolnicu u kritičnom stanju.

Vijest je prvi prenio Carvalhov Nobrega tim putem Facebooka.

“Tim Nobrega ovim putem potvrđuje da je sinoć u 21:35 Joao Carvalho preminuo u Beamont bolnici u Dublinu. S velikom žalošću pišemo da se njegova smrt dogodila nakon 48 sati provedenih u kritičnom stanju. Tokom TEF eventa održanog u subotu u dublinskom National Boxing Stadiumu, gdje su svi sigurnosni uslovi bili zadovoljeni i nakon meča gdje su zadovoljene sve procedure i običaji, sportista John “Shaggy Dog” Carvalho osjećao se loše 20-ak minuta nakon borbe.

[yuzo_related]

Medicinska pomoć mu je pružena odmah još na mjestu događaja i brzo je prevezen u Beamount bolnicu gdje je podvrgnut operaciji mozga nakon čega je 48 sati proveo u kritičnom stanju, da bi naposljetku preminuo u ponedjeljak u 21:35.

Uprkos medicinskoj pomoći organizatora i bolnice, kojima zahvaljujemo na svoj podršci u ovim teškim vremenima, i iako su rizici ovog sporta poznati, smrt Joaa Carvalha je prema mom profesionalnom mišljenju jedna velika nesreća koja nas sve ostavlja jako ožalošćenim…”, napisao je vođa tima, Vitor Nobrega.