Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Treći turnir ”Yunus Emre”: Takmiči se 30 ekipa osnovnih škola iz FBiH

Treci_sportski_turnir_Yunus_Emre_1

U sportskoj dvorani u KUlturno-sportskog centra Skenderija igraju se finalne utakmice 3. sportskog turnira u odbojci za djevojčice i u fudbalu za dječake, za djecu iz osnovnih škola sedam kantona u Federaciji BiH koja uče turski kao drugi strani jezik, javlja Anadolu Agency (AA).

Organizator turnira je Institut ”Yunus Emre”, a učestvuje 30 ekipa osnovnih škola koje su obezbijedile plasman na kantonalnim takmičenjima.

Treći sportski turnir “Yunus Emre” u školskoj 2016./2017. godini održan je u dvije kategorije: nogomet i odbojka. U obje kategorije turnira učesvovalo je ukupno 130 škola u kojima se izučava turski jezik.

Dvoranu je ispunio veliki broj školaraca 6, 7, 8. i 9. razreda iz Žepča, Visokog, Mostara, Jablanice, Viteza, Gornjeg Vakufa, Sarajeva, Goražda, Lukavca, Kaknja, Zavidovića…

Prije početka takmičenja intonirane su himne Bosne i Hercegovine i Turske.

Turniru su prisustvovali i predstavnici općine Bagcilar iz Istanbula, a načelnik općine Lokman Cagirici, koji je prilikom obraćanja podsjetio na bratske škole u toj općini sa školama u BiH, poželio je mnogo sreće ekipama.

Iz Turskog kultrunog centra ”Yunus Emre” u Sarajevu za AA su rekli kako su ranije organizirana takmičenja na općinskom i kantonalnom nivou.

Proglašenje pobjednika očekuje se u poslijepodnevnim satima.

Prvoplasirane ekipe u svakoj kategoriji na federalnom takmičenju osvojit će putovanje u Tursku sa trenerom gdje će igrati prijateljsku utakmicu sa pobjednikom iste kategorije, ali i lopte.