Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povratak nakon povrede

Trener pohvalio Nurkića: Tačno je onakav kakvog ga se sjećam

nurkic

Nastavak sezone je zakazan za 30. juli u Orlandu, a Blazersi su nakon dva dana karantina u kompleksu Disney Worlda odradili prvi zajednički trening

Prvi put nakon užasnog dvostrukog preloma lijeve noge prije 15 i po mjeseci Jusuf Nurkić odradio je puni trening sa saigračima.

Centar Portland Trail Blazersa oporavljao se skoro punu godinu dana, a povratak na parket planirao je za sredinu marta, ali samo nekoliko dana ranije sezona je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Nastavak sezone je zakazan za 30. juli u Orlandu, a Blazersi su nakon dva dana karantina u kompleksu Disney Worlda odradili prvi zajednički trening. Na njemu je punim intenzitetom trenirao i reprezentativac BiH. Blazersi su na Twitteru objavili snimku jedne njegove akcije.


“Rekao sam mu da je tačno onakav kakvog ga se sjećam, na obje strane terena. Imao je neka dobra dodavanja, neke dobre skokove, jednostavno je dobro igrao”, rekao je trener Portlanda Terry Stottsa na videokonferenciji za medije nakon treninga.

Osim Bosanske Zvijeri, Blazersima se vratio i Zach Collins, krilni centar koji je zbog operacije ramena propustio skoro cijelu sezonu. I on je, kaže Stotts, isti kakav je bio i prije, pa će Portland imati dva ozbiljna pojačanja pod koševima u odnosu na prvi dio sezone te djeluje kao najopasnija ekipa od svih koje u nastavak sezone ulaze izvan zone doigravanja.