Ostali sportovi

više od 100 takmičara

Triatlon kup “Kulin ban” na Boračkom jezeru od 6. do 8. septembra

15/08/2019

Predsjednik Triatlon asocijacije u BiH Elmir Hadžialić ističe da će glavna utrka u disciplini "Sprint triatlon" biti održana 7. septembra s početkom u 15 sati na Boračkom jezeru

Triatlon asocijacija u BiH, kao punopravna članica Olimpijskog komiteta BiH, Svjetske triatlon asocijacije i Evropske triatlon unije organizuje 16. međunarodni triatlon kup “Kulin ban Boračko jezero 2019.”, koji će biti održan od 6. do 8. septembra.

Predsjednik Triatlon asocijacije u BiH Elmir Hadžialić ističe da će glavna utrka u disciplini “Sprint triatlon” biti održana 7. septembra s početkom u 15 sati na Boračkom jezeru.

– Sprint triatlon je sport koji se sastoji od disciplina plivanje na 750 m, vožnje bicikla 20 km i trčanja 5 km. Kao jedan od najmlađih olimpijskih sportova, triatlon ima tendenciju rasta popularnosti u svijetu i sve veći broj pristalica i članova Triatlon asocijacije i klubova po cijeloj BiH – rekao je Hadžialić.

Dodaje da je triatlon sport za ljude svih dobnih skupina, svih razina sportske pripremljenosti, ne poznaje spolne granice i uključuje ljude iz svih razina društva.

Na takmičenju će učestvovati više od 100 takmičara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.