Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najbolji bh. atletičar

Tuka: Čuo sam za tragediju koja se dogodila, trčaću za njih i njihove porodice

amel-tuka

Dodao je da će večeras dati sve od sebe da još jednom ispiše stranice historije i da će u svakom trenutku u svojoj glavi čuti glas navijača, koji ga bodri, koji ga tjera naprijed i koji mi govori koliko je sretan čovjek ima takav vjetar u leđa

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka večeras će u Dohi trčati finale discipline na 800 metara na Svjetskom prvenstvu. Uoči nastupa Tuka se oglasio na svom Facebook profilu poslavši poruku Bosancima i Hercegovcima, kojima se zahvalio na podršci i poručio im da će u finalu trčati za tri nesretno izgubljena života u saobraćajnoj nesreći kod Hadžića, koja se dogodila u ponedjeljak, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Sretan sam što znam da iza sebe imam armiju navijača i iskrenih ljudi koji se raduju svakom mom uspjehu, kao da sam njihov najrođeniji. Svi znate koliko mi sve ovo znači i koliko sam radio da bih se uopšte plasirao u finale i hvala Bogu, uspio sam u tome i obradovao sve vas, a vi ste meni i mojoj porodici napunili srce, jer svaka vaša poruka podrške napuni oči suzama, mojim najbližima, a često i meni”, istakao je Tuka.

Dodao je da će večeras dati sve od sebe da još jednom ispiše stranice historije i da će u svakom trenutku u svojoj glavi čuti glas navijača, koji ga bodri, koji ga tjera naprijed i koji mi govori koliko je sretan čovjek ima takav vjetar u leđa.

“Večeras ću trčati i za sve one koji nisu više s nama. Osluškujem sve sta se dešava u BiH i do mene je stigla tužna vijest o tragediji u kojoj su tri osobe izgubile živote. Večeras bi možda i oni bili ispred malih ekrana i bodrili me, ali je sudbina htjela drugačije. Zato večeras, osim za sebe i svoju porodicu i za cijelu BiH, trčim i za njih i njihove porodice i uspomenu na njihove živote. Neka im je vječni rahmet”, zaključio je bh. atletičar.

Tukina finalna trka na programu je večeras s početkom u 21.10 sati po srednjoevropskom vremenu.