Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

direktan tv prenos

Tuka večeras trči u Madridu, nada se najboljem rezultatu ove sezone

tuka miting
Foto: Arhiva

Zbog malih problema koje sam imao sa stopalom, morao sam preskočiti mnoge trke na početku sezone koje bi mi pomogle da uđem u svoju top formu

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka večeras će učestvovati na Srebrenom atletskom mitingu u Madridu.

Naravno, takmičit će se u svojoj disciplini na 800 metara, a zanimljivo je da je dosad na dva nastupa na mitingu u Madridu slavio pobjede.

Trijumfovao je 2015. i 2016. godine.

“Kao i svake godine u Madridu, i sutra očekujem jednu brzu trku uz veoma jaku konkurenciju. Zbog malih problema koje sam imao sa stopalom, morao sam preskočiti mnoge trke na početku sezone koje bi mi pomogle da uđem u svoju top formu. Tako da sada prolazim kroz taj period i svjestan sam toga”, kazao je naš najbolji atletičar i dodaoa:

“Trenirao sam jako dobro posljednjih sedmica ali znam da moram biti strpljiv kako bi se sve kockice posložile i kako bih trčao što brža vremena. Sve u svemu, bio bih zadovoljan najboljim rezultatom ove sezone. Osjećam se jako dobro, trenirao sam odlično ovaj period, nadam se da sam se uspio dovoljno odmoriti za ove trke koje me očekuju i da će se sve stvari složiti onako kako smo trener i ja planirali. Sve u svemu, volim ovaj osjećaj blage nervoze i adrenalina uz jaku konkurenciju i sigurno da ću dati svoj maksimum da istrčim što brže ovu utrku. Hvala vam svima na podršci koju mi pružate svih ovih godina u nastojanjima da Bosni i Hercegovini donesem najviše što mogu”, poručio je Tuka.

Prijenos trke od 22:50 večeras možete pratiti na Sport klubu 4.