Ostali sportovi

Nakon srebra

Tuki čestitali i Komšić, Džaferović, Novalić…

01/10/2019

Novalić je istaknuo da je Tuka "najbolji bh. ambasador"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je najboljem bh. atletičaru Amelu Tuki čestitku za osvojenu srebrenu medalju u finalu Svjetkog prvenstva u atletici održanog večeras u Dohi, u utrci na 800 metara.

– Veliki je uspjeh osvojiti drugo mjesto na svjetskom takmičenju. Upućujem Vam iskrene čestitke u svoje, uime Predsjedništva BiH, a slobodan sam reći, i uime svih građana BiH na osvojenoj srebrenoj medalji – naveo je Komšić.

Dodao je da je Tuka, kao jedan od naših najboljih ambasadora u svijetu, još jednom dokazao da je veliki borac i uspješan sportista.

– Pored mnogih prepreka iz godine u godinu dokazujete da se odricanje, trud i naporan rad isplati. Vaš uspjeh, kao i uspjesi svih naših sportista, obavezuju nas da intenzivnije radimo na rješavanju problema s kojima se susreću bh. sportisti i omogućimo im profesionalnije uvjete. Hvala Vam što Vaš uspjeh i medalje dijelite s nama. Želim Vam mnogo sreće u daljim takmičenjima i karijeri – istakao je Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

I bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je Amelu Tuki osvajanje srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

– Upućujem iskrene čestitke Amelu Tuki na osvojenoj srebrenoj medalji na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, čime je učinio ponosnim sve nas i na najbolji način reprezentovao našu domovinu Bosni i Hercegovinu u svijetu.

Ova srebrna medalja za svakog od nas ima zlatni sjaj. Rad, disciplina, upornost i vjera u sebe i pomoć Svevišnjeg, iz godine u godinu daju rezultate, koji Amela Tuku već sada čine jednim od najboljih sportista koje je naša zemlja imala.

Želim mu da u nastavku karijere postigne još mnogo uspjeha. – navodi se u čestitki člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Srebrna medalja koju je večeras na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, u utrci na 800 metara, osvojio najbolji bh. atletičar Amel Tuka “sija više nego zlato”, naveo je u svojoj čestitki federalni premijer Fadil Novalić.

Novalić je istaknuo da je Tuka “najbolji bh. ambasador”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.