Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tunis izjednačio: Jaziri bolji od Brkića

tomislav brkic1

U drugom susretu prvog kola Druge grupe Euro-aftičke zone Davis Cup-a koji se igra u Zenici, snage su odmjerili Tomislav Brkić i Malek Jaziri, a pobjedu je odnijela selekcija Tunisa.

U okviru prvog kola Druge grupe Euro-afričke zone Davis Cup-a u Zenici će u narednih tri dana snage odmjeriti reprezentacije Bosne i Hercegovine i Tunisa, a nakon današnjeg dana rezultat je 1:1.

Prvi meč danas je odigrao Mirza Bašić protiv Anisa Ghorbela, kojeg je u tri seta i nešto manje od dva sata Bašić porazio rezultatom 6:2, 6:4 i 6:2 čime je Bosnu i Hercegovinu doveo u vodstvo od 1:0.

tomislav brkic222

U drugom meču sastali su se Tomislav Brkić i najbolje rangirani reket Tunisa, Malek Jaziri u kojem je bosanskohercegovački teniser pokazao veliku snagu i izdržljivost. Drugi današnji meč trajao je oko 4 sata.

Drugi susret završio se rezultatom u setovima 7:6 uz tie-break koji je završio 7:5 u korist bosanskohercegovačkog tima, drugi set rezultatom 2:6 koji je Malek Jaziri otvorio breakom, treći set je završen 6:7 uz tie-break 7:9 u korist Tunižana. Četvrti set je također završen uz tie-break rezultatom 7:6, no ipak je Tunižanin u petom setu došao do rezultata 6:4. U petom setu Tomislav Brkić tražio je medicinski time-out, ali je rekao kako se ne radi o povredi.

jaziri1

“Dao sam sve od sebe, zadovoljan sam igrom, iako sam imao svoje šanse u 3. i 4. setu, kad ih ne iskoristite, igrač poput Jazirija to iskoristi protiv vas. Nadam se da ću se pripremiti dobro za sutrašnji dubl ako ga budemo igrali Mirza i ja. Sa selektorom ćemo dogovoriti ko će igrati, ako kod njih ostane isti sastav, onda ni mi nećemo mijenjati, ali nadam se da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo dobro igrati”, rekao je Brkić uz poziv gledaocima da ih podrže u narednim mečevima.

Najbolji tunižanski teniser, Malek Jaziri rekao je kako je bilo bitno da osvoji ovaj meč.

tomislav brkic33

“Drago mi je što sam pobijedio, ovo je vrlo bitno za naš tim s obzirom da je sada 1:1 i da sutra imamo veće šanse. Mislim da je Brkić igrao jako dobro, dao je sve od sebe i nije imao šta izgubiti. Što se tiče dužine igre, nije mi teško, naviknut sam na duge mečeve i mnogo sam ih igrao tako da očekujem da ću sutra biti spreman”, rekao je Jaziri.

Za Mirzu Bašića je rekao kako je dobar teniser i da je sutrašnji meč bitan za oba tima.

Singl mečevi se igraju u petak 04. marta i nedjelju 06. marta, dok su u subotu na programu dubl mečevi gdje će snage odmjeriti Mirza Bašić i Tomislav Brkić protiv Maleka Jazirija i Skandara Mansouria.

S obzirom na to da je rezultat 1:1, 6. marta igrat će Bašić – Jaziri, a potom će na teren izaći Brkić – Ghorbel. Sva tri dana mečevi počinju u 13 sati.

Pobjednik susreta između BiH i Tunisa u drugom kolu sastat će se sa boljim iz meča Bugarske i Turske, koji će se igrati u Ankari.