Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pobjednici idu u finale

Turneja radosti Sportskih igara mladih nastavljena u Sarajevu i Travniku

sportske igre mladih (1)

Igre u glavnom gradu Bosne i Hercegovine su otvorene Podravka Kupom, rukometnim takmičenjima za kategoriju 2004. godište i mlađi

U sklopu “Novogradskih dana 2019”, u Sarajevu su održane 9. BH Telecom Sportske igre mladih te je i glavni grad Bosne i Hercegovine dobio predstavnike za Veliko finalno takmičenje Igara.

Pobjednici takmičenja u Sarajevu odmjeriti će snage s pobjednicima ovogodišnjih Igara iz drugih 37 bh. gradova, te se boriti za titulu najboljih u državi. Djevojčice i dječaci su se takmičili u nogometu, odbojci, rukometu, odbojci na pijesku, šahu, tenisu i stonom tenisu.

Igre u glavnom gradu Bosne i Hercegovine su otvorene Podravka Kupom, rukometnim takmičenjima za kategoriju 2004. godište i mlađi, a u finalnoj utakmici igrali su RK “Respect” i RK “Vogošća”. U konačnici, plasman na Veliko finale Igara ostvarili su dječaci iz RK “Vogošća”.

Posebno zanimljivi su bili odbojkaški mečevi, a ekipe OA “Smeč”, u ženskoj konkurenciji i OK “Smeč” u muškoj konkurenciji ostvarile su pobjede te plasman na finalno takmičenje.

Toyota Kup u tenisu održan je u sportsko-rekreativnom centru “Safet Zajko”, a u finalnom meču igrali su Bakir Skrijelja i Amar Silajdžić. Rezultatom 9:4, Silajdžić je uspio savladati svog protivnika i upisati se kao finalista Igara i predstavnik Grada Sarajeva u ovom sportu.

Nogometni mečevi u starijoj kategoriji 2004. godište i mlađi igrani su u okviru Coca-Cola Kupa koji je u Sarajevu okupio 590 fudbalera. Kao najbolji ovaj put, pokazali su se dječaci iz ekipe “Samba FK Novi Grad” koji su u finalnom meču savladali ekipu FK “Šampioni”.

Osim pomenutih ekipa, pobjede u Sarajevu su slavile Ana Bozalo i Jovana Lemez kao pobjednice Vakufska banka Kupa u odbojci na pijesku, šahisti Nađa Hadžiabdić, Nasir Radača i Daris Kulić, kao i ekipa “Zverine” u košarkaških mečevima. Među mlađim nogometašima u okviru Poli Kupa, pobjedu je ovaj put odnijela ekipa “Kare”.

Igre su u prethodnom periodu održane i u Travniku, a pobjedničke ekipe iz tog grada su “As Donji Vakuf” u odbojci, NK “Novi Travnik” u nogometu, te KK “Basket time” i “No name” u košarci.

Veliko finalno takmičenje Igara bit će održano u Sarajevu od 2. do 8. augusta, a naredni gradovi domaćini Igara su Bihać, Bugojno i Zenica. Svi zainteresovani, svoje učešće mogu prijaviti na www.igremladih.ba, saopćili su organizatori.