Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tursunov predao meč Wawrinki, Hewitt lako protiv Duckwortha

hewitt

Kompletirani su svi mečevi prvog kola Australian Opena u muškoj konkurenciji, a svakako najveće iznenađenje jeste eliminacija Rafaela Nadala.

U preostalim mečevima nije bilo previše iznenađenja, barem ne ove ‘veličine’, pa će favoriti nastaviti svoj put ka drugoj sedmici prvog Grand Slama u godini.

Drugog dana takmičenja odigrano je nekoliko sjajnih mečeva u pet setova, a jedan od njih bio je i duel Viktora Troickog i Daniela de la Nave – koji je srpski teniser dobio posle gubitka prva dva seta.

Od ostalih okršaja, izdvaja se pobjeda Simonea Bolellija, nakon takođe velike borbe u pet setova protiv Bryana Bakera, kao i trijumf Lukaša Rosola nad Tarom Danielom, nakon ispuštene prednosti od dva seta.

Svoju avanturu, nažalost poslednju u svojoj Australiji, nastavio je i Lleyton Hewitt, pošto nije imao previše problema protiv zemljaka Jamesa Duckwortha u tri seta.

https://youtu.be/vnX2li6K2T0

Uspješan je bio i još jedan domaći teniser, Bernard Tomić porazio je Denisa Istomina u četiri seta, dok je Dimitri Tursunov bio primoran da preda meč Stanu Wawrinki nakon gubitka prva dva seta.