Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bokserski prvak

Tyson Fury je od posljednje borbe zaradio više od 50 miliona KM, a pogledajte koji automobil vozi

fury-auto

“U bilo kojem trenutku mogu završiti kao podstanar. Bi li me to promijenilo kao osobu? Trebaju li mi vila ili Rolls Royce? To me ne čini muškarcem”, objasnio je Fury

Tyson Fury pobjedom protiv Dilliana Whytea obranio je naslov prvaka teške kategorije po verziji WBC, nakon čega je najavio odlazak u penziju. Njegov promoter Frank Warren uspio je organizirati borbu s rekordno visokim ulogom od 30 miliona funti, uz raspodjelu novca 80:20 u korist svog štićenika. Bez obzira na ishod meča, Fury je imao zagarantiranih 21.5 miliona funti, a pripala su mu i dodatna tri za pobjedu.

Zato je mnoge iznenadio njegov izbor automobila, Volkswagen Passat iz 2007. godine.

“Nisam imao ništa. Za mene nije sve u novcu. Vozim Passata iz 2007. godine. Nije me briga šta imam. Znam puno jako bogatih ljudi, ali niko od njih nije sretan”, izjavio je Fury.

“Novac ne čini sreću. Meni nisu bitni čak ni pojasevi ili nasljeđe. Ništa mi nije bitno osim udariti suparnika tokom borbe. Samo želim pobijediti, neovisno o novcu. Odlično je biti plaćen za ono što radiš. Uživam u boksu. Dobar sam u njemu i za to sam plaćen.”

“U bilo kojem trenutku mogu završiti kao podstanar. Bi li me to promijenilo kao osobu? Trebaju li mi vila ili Rolls Royce? To me ne čini muškarcem”, nastavio je Fury pa pokazao na vlastita prsa i rekao: “Muškarac si prema onome što je ovdje. Ako si milioner i užasna si osoba, ne želim imati ništa s tobom. Imam vremena samo za dobre ljude.”