Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

borba u rijadu

Tyson Fury slavio u spektaklu, ali o čudesnom udarcu Ngannoua bruji svijet

fury
Foto: Screenshot/Twitter

Furyju nakon ovog meča slijedi dvoboj za ujedinjenje teškaških titula protiv Oleksandra Usika, a prema svemu sudeći on će se održati 23. decembra

Tyson Fury je teškom mukom pobijedio Francisa Ngannoua u borbi održanoj u Rijadu. Nakon 10 rundi pobijedio je podijeljenom sudijskom odlukom. Dva suca bodovala su u korist aktualnog WBC-ovog teškaškog prvaka Furyja, a jedan u korist bivšeg UFC-ovog šampiona Ngannoua.

Fury je u meč ušao kao veliki favorit s obzirom na to da je ovo Ngannouu bila prva profesionalna boksačka borba. Ipak, Britanac to nije opravdao. Kamerunski MMA borac pokazao se kao vrlo opasan protivnik i u trećoj je rundi zadao najozbiljniji udarac na cijelom meču, a Fury je završio u nokdaunu.

Uspio se Britanac oporaviti od toga te je u narednim rundama ipak bio nešto bolji, barem prema procjeni sudaca, ali nije uspio tako jako pogoditi Ngannoua kako je on njega.

I sam je Fury, koji je uspio ostati neporažen, nakon meča priznao da nije očekivao ovako dobrog suparnika.

Furyju nakon ovog meča slijedi dvoboj za ujedinjenje teškaških titula protiv Oleksandra Usika, a prema svemu sudeći on će se održati 23. decembra.

Ovako je Ngannou poslao Furyja na pod

Najzanimljiviji događaj u meču koji je postao viralan je sjajan potez Ngannoua u trećoj rundi. Fury je meč otvorio svojim, tipično bokserskim stilom – šoumenskim plesom, rafalom udaraca i onda izlascima iz razmjene. Ngannou je u svom prvom bokserskom nastupu pokazao da je poklonik konkretnijih poteza. U drugom dijelu treće runde namamio je Furyja u razmjenu udaraca i onda ga nenadano opalio sjajnim, ubojitim lijevim krošeom.

Fury je završio na podu i u šoku, iz kojeg nije izašao sve do pete runde. To što ga je Ngannou bacio u nokdaun je inače prpošnog Tysona, koji je poznat po ulascima u otvoreni fajt, učinilo neprepoznatljivo opreznim. Shvatio je da ring ovaj put ne pripada samo njemu, nego i šampionu iz kaveza. Senzacionalni potez Ngannoua nudio je i senzacionalni raspet, ali na kraju je ipak u bokserskom meču pobijedio bokserski prvak.