Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Banjoj Luci otvoreno SP u kajaku i kanuu na divljim vodama

sp kajak vrbas (3)

ICF Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama Banja Luka – Vrbas 2016 koje će trajati do 5. juna večeras je svečano otvoreno u Banjoj Luci, javlja Anadolu Agency (AA).

Domaćin i organizator prvenstva je Kajak kanu klub “Vrbas m:tel” Banja Luka, a takmičari će odmjeriti snage u vrbaskom kanjonu Tijesno.

sp kajak vrbas (1)

Nikola Stanković, direktor Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama Banja Luka – Vrbas 2016 izjavio je za AA da su, iako izgradnja staze nije išla predviđenim tokom, i zbog vodostaja i zbog vremenskih uslova, ispunjeni svi tehnički uslovi.

“Održana su dva noćna treninga, sve je ispalo u najboljem mogućem redu, tako da smo mi kao organizatori zadovoljni, a takmičari nemaju nikakve primjedbe”, kazao je Stanković.

sp kajak vrbas (4)

Rekao je da na takmičenju učestvuje 30 zemalja, kao i da je siguran da je takmičara najviše do sada. Prema riječima Stankovića BiH će na ovom prvenstvu predstavljati 11 takmičara u seniorskoj kategoriji i tri u veteranskoj.

Specifičnost prvenstva koje se održava u Banjoj Luci je i trka veterana u kajaku, za koju je takođe prijavljen veliki broj takmičara.

sp kajak vrbas (2)

“Najveći favoriti po meni i onome što sam uspio da pročitam su Njemačka i Francuska reprezentacija, naravno tu je i Slovenija koja ima Nejca Žnidarčiča, aktuelnog svjetskog prvaka, a što se tiče domaćih takmičara najveći rezultat očekujemo od Darka Savića”, kazao je Stanković.

Povodom otvaranja prvenstva na tvrđavi Kastel održava se i nastup domaćeg benda Brutal Protest i DJ Woodia, kao i poznatog hrvatskog benda TBF.