Ostali sportovi

Takmičenje za djecu

U Goraždu od 2 do 4. juna Sportske igre mladih

28/05/2022
Foto: Fena

Cilj nam je u narednom periodu obnoviti što veći broj sportskih objekata kako bismo omogućili našim sportistima, a pogotovo mladim ljudima, da se bave sportom

Grad Goražde pokrivitelj je Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine koje će u periodu od 2. do 4. juna obilovati sportsko-zabavnim programom za djecu i mlade, najavljeno je na današnjoj pres – konferenciji u Goraždu.

Naglašeno je da će posebno zanimljiv događaj biti Dan sporta, koji će se održati 2. juna sa početkom u 11 sati, gdje će se djevojčice i dječaci od prvog do petog razreda takmičiti u atletici i igri’ između dvije vatre’, ali i uživati u polusatnom zabavnom programu.

Učenici generacije osnovnih škola u Goraždu će zajedno sa zvanicama i gradonačelnikom Ernestom Imamovićem upaliti plamen te na taj način ozvaničiti početak Dana sporta, dok će se 3. i 4. juna održati regionalna takmičenja Plazma Sportskih igara mladih u nogometu za kategorije 2011. i 2006. godište i mlađi,te košarci, odbojci na pijesku i šahu.

Sve djevojčice i dječaci će se boriti za plasman za veliko finalno takmičenje Igara koje će se održati početkom jula u Sarajevu. Nakon zabave za najmlađe, 2. juna u 21 sat, svi građani Grada Goražda ali i drugih gradova, imat će priliku uživati u koncertu Crvene jabuke.

– Cilj nam je u narednom periodu obnoviti što veći broj sportskih objekata kako bismo omogućili našim sportistima, a pogotovo mladim ljudima, da se bave sportom. Drago nam je da je Grad Goražde ove godine domaćin Igara i da će najmlađi imati priliku uživati u sportskim takmičenjima, zabavnom programu namijenjenom za njih te da ćemo svi zajedno uz koncert Crvene jabuke uživati u muzici i zabavi. Ovom prilikom, pozivamo sve građane ali i zvaničnike iz gradova gornjedrinske regije da nam se pridruže ovaj dan i uveličaju ovaj događaj i zabavu koju pravimo za najmlađe – kazao je na pres – konferenciji gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Naglašeno je da je prihvatanjem pokroviteljstva ove manifestacije, Grad Goražde postao regionalni SIM centar sporta za 2022 godinu.

– Grad Goražde je oduvijek bio grad sporta i ove godine smo uspjeli podići našu saradnju na mnogo veći nivo i omogućiti djeci nezaboravan dan za druženje, upoznavanje novih prijatelja i učiti ih o zdravim životnim navikama kroz sport – istakla je PR menadžerica Sportskih igara mladih, Ena Jažić-Šurković.

Irma Smajić, igračica pobjedničke ekipe iz Goražda FK Libero, koja je u prethodnim izdanjima Igara osvojila regionalno takmičenje u nogometu, učestvovala je na velikom finalnom takmičenju u Sarajevu te je pozvala najmlađe na druženje.

– Igre su mnogo više od samog takmičenja. Dođite, prijavite se i uživajte u svom danu 2. juna u Goraždu. Igre su zakon – istakla je Smajić.

Osim takmičenja, zajedno sa specijalnim partnerom Igara, Olimpijskim komitetom BiH, sa mališanima na terenu učimo o načelima olimpizma, ali i sporta. Cilj igara je, kroz potpuno besplatna takmičenja i putovanja, omogućiti djeci iz čitave Bosne i Hercegovine da pokažu svoja sportska umijeća, da upoznaju djecu iz drugih krajeva, te da imaju djetinjstvo kakvo zaslužuju. Igre će u 2022. godini obići 45 bh. gradova te će se družiti više od 55.000 učesnika – poručeno je sa pres-konferencije.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.