Sjajna manifestacija

U Goraždu održana prva Međunarodna trka prijateljstva 5K

FNA_142374 (1)

Međunarodna trka prijateljstva Goražde 5 K okupila je više od 500 učesnika različitih uzrasta

Goraždanski maratonac Emir Hastor pobjednik je prve Međunarodne trke prijateljstva Goražde 5K koja je u organizaciji Atletskog kluba Goražde, održana danas u gradu na Drini, drugo mjesto osvojio je Alija Imamović iz Sarajeva dok je treći na cilj stigao Sreto Krstić iz Beograda.

Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Slađana Stamenković iz Beograda, drugo je pripalo Adeli Čomor iz Sarajeva dok je trećeplasirana Amela Trožić iz Sanskog Mosta.

„Konkurencija je bila izuzetno jaka, ali mi je drago da sam uspio pobjediti u svom gradu i moram reći da nikada nisam imao veću tremu. Ponosan sam na građane Goražda koji su cijelom dužinom staze bodrili sve učesnike“ – kazao je Emir Hastor.

Međunarodna trka prijateljstva Goražde 5 K okupila je više od 500 učesnika različitih uzrasta, a u glavnoj trci učestvovalo je 300 takmičara iz šest zemalja –  Hrvatske, Francuske, Amerike, Švedske, Srbije, Slovačke i raznih krajeva BiH.

Posebnu draž manifestaciji dale su utrke djece u kojima je učestvovalo više od 200 dječaka i djevojčica iz deset gradova BiH. Organizirane su utrke od cicibana na 50 metara do ostalih kategorija gdje je najduža bila 300 metara.

Dodjeljene su medalje i za najuspješnije Goraždane i Goraždanke koji su završili utrku.

Uz medalje i nagrade najuspješnijim takmičarima, Atletski klub Goražde između ostalih,  proslavljenom bh. olimpijcu i maratoncu Islamu Đugumu dodjelio je Plaketu za izuzetan doprinos razvoju atletike u BiH i nesebično prenošenje svog znanja i iskustva mlađim atletičarima.

„Ovo je jedna sjajna manifestcaija koja doprinosi razvoju i promociji atletike koja je nekako na marginama, ali i promociji grada. Sve čestitke AK Goražde na sjajnoj organizaciji“ – kazao je Đugum.

U Atletskom klubu Goražde takođe su ponosni na organizaciju ove velike sportske manifestacaije koja je održana pod motom „Dobro došli u grad prijatelja, sporta i dobrih ljudi”

„Goražde je danas uistinu bilo grad sporta, atletike i grad prijatelja. Ponosni smo što je sve proteklo  najboljem mogućem redu a učesnici koji su stigli iz regiona i brojnih gradova BiH svojim sjajnim utiscima potvrdili su da smo bili dobri domaćini. Vidimo se na drugoj utrci naredne godine“ – poručio je predsjendik Atletskog kluba goražde Zaim Šuman.

Prva Međunarodna trka prijateljstva Goražde 5K organizirana je uz podršku Vlade BPK, Grada Goražda i brojnih drugih sponzora i prijatelja.