"Zgona"

U Livnu održan “Olympic Day”

olimpic day (1)

Više od 150 djece imalo je priliku okušati se u devet sportova – taekwondo, judo, košarka, rukomet, odbojka, kick-box, atletika, fudbal i gimnastika, te dobiti zaslužene certifikate i poklon Evropske sedmice sporta

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine organizirao je “Olympic Day 2022” na stadionu “Zgona” u Livnu, u saradnji s Taekwondo savezom Bosne i Hercegovine i Gradom Livno.

Ispred Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine učesnicima se obratio predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Milanko Mučibabić, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

– Draga djeco, pored sporta morate biti i dobri drugari i ponos vaše porodice, zajednice, društva i naravno vaše zemlje. Stoga budite fizički aktivni i slavite olimpizam koji njeguje vaš um i gradi vaš duh – kazao je Mučibabić.

“Olympic day” su upotpunili bh. olimpijci Nedžad Husić, Larisa Cerić, Mesud Pezer, Elvedina Muzaferija, Mirza Nikolajev, Sanja Kusmuk i Strahinja Erić. Oni su zajedno s učesnicima trčali počasni krug i družili se u svakom od devet sportova nadahnjujući najmlađe da naporno treniraju u skladu s olimpijskim vrijednostima.

Više od 150 djece imalo je priliku okušati se u devet sportova – taekwondo, judo, košarka, rukomet, odbojka, kick-box, atletika, fudbal i gimnastika, te dobiti zaslužene certifikate i poklon Evropske sedmice sporta.