Ostali sportovi

odluka saveza

U naredne tri sedmice rukometne utakmice u BiH bez publike

12/03/2020

Upravni odbor RSBiH izdao i zabranu igranja i treniranja za svu djecu do 15 godina starosti

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine (RS BiH) u srijedu kasno uvečer donio je odluku o mjerama zaštite na sportskim manifestacijama zbog pandemije korona virusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

U odluci se navodi da će se u cilju zaštite i prevencije širenja korona virusa sve rukometne utakmice na teritoriji BiH narednih 21 dan igrati bez prisustva gledalaca. Također, izdata je zabrana igranja i treniranja za svu djecu do 15 godina starosti.

“Odobrena je privremena izmjena kalendara takmičenja, pomjeranje kola utakmica sa srijede na subotu, iz razloga manje izloženosti igrača i njihove zaštite. Aktiviranje Komisije za medicinsku zaštitu, uz angažman člana Upravnog odbora dr. Aleksandra Miljuša sa zadatkom praćenja zdravstvene situacije u BiH i u okruženju, uz obavezno informisanje Upravnog odbora RSBiH sa prijedlozima eventualne potrebe za uvođenjem novih mjera“, kaže se između ostalog u odluci Upravnog odbora RS BiH.

Navedeno je i da će situacija biti praćena u koordinaciji sa Evropskom rukometnom federacijom (EHF) i Svjetskom rukometnom federacijom (IHF), izvršena analiza predviđenih aktivnosti svih reprezentativnih selekcija u pogonu te usaglašavanje eventualnih odluka sa predstavnicima Medicinske komisije RS BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.