Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

„From Sarajevo with Love“

U Sarajevu 280 takmičara na međunarodnom turniru iz brazilske jiu jitsue

Sarajevo_turnir

Moto turnira ove godine je „From Sarajevo with Love“( „Iz Sarajeva sa Ljubavlju“)

Akademija borilačkih vještina “Bushido” organizuje treći po redu međunarodni turnir iz brazilske jiu jitsue “Sarajevo BJJ East European Open Championship” koji će biti održan sutra u hotelu “Malak Regency”.

Na današnjoj press konferenciji je istaknuto da se na turnir prijavilo 280 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske i Bosne i Hercegovine, što je nadmašilo prošlogodišnji rekord od 261 takmičara.

Moto turnira ove godine je „From Sarajevo with Love“( „Iz Sarajeva sa Ljubavlju“).

– Imamo čast da treći put zaredom organizujemo najbolji turnir u regiji u Brazilskoj jiu jitsi. Posebnu čast nam predstavlja održavanje ovog turnira za Dan Grada Sarajeva. Potrudit ćemo se da budemo dobri domaćini za 280 takmičara i takmičarki iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Srbije i Turske – izjavio je jedan od organizatora manifestacije i trener u Akademiji “Bushido”, Adi Kljaho.

Suđenje će se odvijati po zvaničnim IBJJF pravilima i bit će predvođeno licenciranim IBJJF sucem i još uvijek aktivnim takmičarom na europskoj sceni, profesorom Mladenom Jokmanovićem.

Takmičari će biti raspoređeni u IBJJF težinske kategorije, kao i u kategorije kids, juvenila, seniora i mastera. Vrhunac turnira će biti borbe u apsolutnoj kategoriji, a na turniru će nastupati osvajači svjetskih i europskih medalja.

Organizatori ističu da je ovaj tradicionalni sarajevski turnir već sada jedan od najboljih u Evropi, što pokazuje nivo organizacije i rast broja prijavljenih takmičara iz godine u godinu.

Takmičenje počinje u 10 sati i trajat će do 18 sati. Finalne borbe i borbe apsolutne kategorije će biti održane od 15 do 17 sati. Ulaz za gledaoce je besplatan.