Sportski spektakl

U Sarajevu održan defile u čast početka EYOF-a

defile2

Na ovoj najvećoj sportskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini, nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, učestvovat će 1.500 takmičara iz 46 evropskih država

Početka Evropskog olimpijskog festivala mladih – EYOF 2019 sve je bliže. Sarajevo i Istočno Sarajevo bit će domaćini za više od 1.500 sportista, trenera, 150 novinarskih ekipa, turista koji će pratiti takmičenja na borilištima.

Na ovoj najvećoj sportskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini, nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, učestvovat će 1.500 takmičara iz 46 evropskih država.

Danas u terminu od 12 do 13 sati organiziran je defile vozila od Ilidže, preko Vijećnice do Zetre, koji je simbolično pokazao ko je sve od institucija do društveno odgovornih firmi, uključen u organizaciju i realizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF 2019.

“U cilju podrške sportu i manifestacijama od velikog državnog značaja, najviše državne institucije, velike državne kompanije, obrazovne institucije i brojne druge organizacije svojim zajedničkim angažmanom učestvuju u kreiranju pozitivne atmosfere u gradu, a i da Svečana ceremonija otvaranja i sam EYOF proteknu besprijekorno i na najvišem mogućem nivou”, saopćili su iz organizacije EYOF-a.