Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Sarajevu održana jedinstvena trka ubrzanja na biciklima

biciklisticka utrka sa

Sarajevo je večeras bilo domaćin treće po redu jedinstvene trke ubrzanja na biciklima “Giro Drag Race”, koja se odvijala na Vilsonovom šetalištu. Učestvovala su 32 takmičara, a pobjedu je ostvario Kamer Kolar koji je 200 metara prošao za 25 sekundi.

Organizator je udruženje za promociju urbanog biciklizma Giro di Sarajevo.

– Sve naše dogođaje radimo da bismo promovisali biciklizam kako u Sarajevu, tako i u BiH. Biciklistički savez BiH je prepoznao da se radi o takmičenju koje ima upravo tu namjeru i dobili smo njihovu podršku. Na ‘Giro Drag Raceu’ omogućeno je da svi bicklisti dođu i okušaju se u ovom takmičenju, bez obzira da li su članovi nekog kluba ili ne – izjavio je Nisad Selimović, predsjednik Udruženja Giro di Sarajevo.

Jedina trka ubrzanja na biciklima koja se održava u našoj regiji i na koju se može prijaviti bez licenci i potpuno besplatno, ove godine ponudila je i novitete. U odnosu na ranija pravila, da se par takmičara bori za prvo mjesto u vožnji na 100 metara, ovaj put takmičari su trebali preći duplo dužu razadaljinu, uz okretanje na polovici staze. Prvih 16 parova izvučeno je nasumično, dok je nastavak takmičenja realiziran po kup sistemu, saopćili su organizatori.