Ostali sportovi

Hotela Hills

U Sarajevu otvoreno Evropsko juniorsko prvenstvo u taekwondou

12/11/2021

Generalni sekretar Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine Vedran Ćubela rekao je da reprezentaciju BiH na EP-u ukupno predstavlja 16 juniora i juniorki

U dvorani sarajevskog Hotela Hills danas je svečano otvoreno Evropsko juniorske prvenstvo u taekwondou.

Na četverodnenom takmičenju učestvuje više od 500 takmičara i takmičarki iz 45 zemalja. Eliminacione borbe počele su danas od 9.00 sati, dok su mečevi za medalje u pojedinim kategorijama na programu od 16.00 sati.

Generalni sekretar Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine Vedran Ćubela rekao je da reprezentaciju BiH na EP-u ukupno predstavlja 16 juniora i juniorki.

– U našoj reprezentaciji imamo puno mladih nada, od kojih u narednom periodu očekujemo da se razvijaju i donose medalje za BiH. U proteklom periodu pokazali smo TKDSBiH ima prospetiret i rezultati koje smo ostvarili sami govore, počevši od seniorskih medalja na evropskom prvenstvu, na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i na Evropskom kadetskom i U21 prvenstvu. Mislimo da će tako biti i ovoga puta i ne krijemo da imamo velika očekivanja – kazao je Ćubela.

Od bh. mladih predstavnika najviše se očekuje od juniorke Ade Avdagić.

– Kao i uvijek pružit ću sve od sebe da svoju državu BiH predstavim na najbolji mogući način, a vjerujem da će i moji drugari u reprezentaciji također to učiniti. Naravno, ne mogu ništa da obećam, ali ja se uvijek trudim da sa mojim trenerom Ibrahimom Koljom pružim maksimum – izjavila je Avdagić.

Tamičenje se završava u ponedjeljak, 15. novembra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.