U povodu 60 godina rk sloboda

U Tuzli danas počinje vrlo jaki međunarodni rukometni turnir

rukomet_sloboda_turnir_plakat_mala

Svakako je najzvučnije ime turnira ekipa Metaloplastike koju vodi proslavljeni rukometaš Veselin Vuković

U povodu 60. godišnjice postojanja RK Slobode, u Tuzli danas počinje dvodnevni, vrlo jaki međunarodni turnir, uz sudjelovanje šabačke Metaloplastike, mađarskog prvoligaša Oroshazi – Linamara iz Oroshazija, te sjevernomakedonskog prvoligaša Ohrida 2013.

Svakako je najzvučnije ime turnira ekipa Metaloplastike koju vodi proslavljeni rukometaš Veselin Vuković. Šapčani su okićeni s dvije titule prvaka Evrope, a turnir će im biti posljednja provjera pred narednu sezonu i nastup u SEHA – Gazprom ligi.

Domaćin turnira RK Sloboda, u pripremnom procesu je od 29. jula, a nastup na turniru imat će poslije jedne pripremne utakmice u kojoj su prošle subote pobijedili ekipu Osijeka 35:26.

Trener Slobode Mirza Bulić za Fenu je rekao da će turnir biti prilika da se igrči povratnika u društvo najboljih bh. ekipa okušaju protiv jakih inostranih ekipa, obzirom na ambicije da u narednoj premijerligaškoj sezoni pokušaju izboriti plasman u neko od evropskih rukometnih takmičenja.

Otvaranje turnira najavljeno je za danas kada se sastaju rukometaši Metaloplastike i Oroshazi – Linamara, odnosno Slobode i Ohrida 2013.

Sve utakmice igrat će se u velikoj dvorani SC Mejdan u Tuzli. Metaloplastika i Oroshazi FKSE svoj susret počet će u 17.30 sati, dok će Sloboda i Ohrid 2013 pred gledatelje izaći u 20 sati.

Ceremonija otvaranja turnira planirana je u četvrtak u 19.30 sati.

Dan poslije, 23. augusta, poražene ekipe će u 15.30 sati odigrati utakmicu za 3. mjesto, finale je planirano za 18 sati, dok će se zatvaranje turnira i dodjela nagrada obaviti u petak od 19.30 sati.

Najavljeno je da će sav prihod od prodaje karata za turnir i donacija biti uplaćeni na račun za pomoć trogodišnjoj Nejli Habibić i njenom nekoliko godina starijem bratu Merzadu iz Šenkovića kod Novog Travnika.

Agilna uprava tuzlanskog kluba, stoga, poziva sve ljubitelje sporta da dođu u Mejdan i kupovinom ulaznica doprinesu uspješnosti akcije pomoći djevojčici i dječaku koji su nedavno ostali bez oba roditelja i sada žive sa siromašnom nenom.