Ostali sportovi

adria tour

U utorak odluka o meču Đoković – Džumhur u Sarajevu

22/06/2020

Damir Džumhur će se danas testirati na COVID-19, iako ne osjeća nikakve simptome.

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u posljednjih nekoliko dana nije bio u kontaktu sa bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovom, koji je potvrdio da je zaražen koronavirusom.

Džumhur ne osjeća nikakve simptome i trenira normalno i redovno, a preporuka epidemiologa je da se ne mora testirati ukoliko nema simptoma. No, iz njegovog PR tima su poručili:

“Damir Džumhur će se danas testirati na COVID-19, iako ne osjeća nikakve simptome.”

S druge strane, PR tim Novaka Đokovića saopštio je da su testirane 22 osobe u Zadru, koje su bile u kontaktu s Dimitrovom, te da je njih 19 negativno a tri pozitivno i to kondicioni trener bugarskog tenisera, zatim Borna Čorić i kondicioni trener Novaka Đokovića.

Među negativnim je i brat Novaka Đokovića, Đorđe.

Cijela ekspedicija i tim Novaka Đokovića danas se vraća iz Zadra za Beograd, gdje će se donijeti odluka o tome da li će srpski teniser biti testiran ili ne.

Do ovog trenutka nije bilo upitno održavanje egzibicije u Sarajevu, a odluka o putovanju u Banju Luku i Sarajevo, bit će donsena tek sutra nakon što se Đoković testira na koronu. On će to uraditi danas po dolasku u Beograd, a rezultate će saopštiti vjerovatno kasno navečer ili čak sutra.

Džumhur čeka konačnu odluku, a ukoliko bude potrebno da se testira, to će i uraditi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.