Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

STUDENTSKI ZBOR SUM

U utrci “Wings for Life” Mostar 73 sudionika trčala za one koji to ne mogu

l_8fea2234046f28d0babc81b0dcfda741

Utrka “Wings for Life World Run” u Mostaru održana je u ponedjeljak na kampusu Sveučilišta u Mostaru (SUM), a pobjednik je Jusuf Čerkez s 27,50 pretrčanih kilometara, odnosno Nikolina Drmać koja je ukupno pretrčala 16,32 kilometra.

Drugi po redu bio je Elmir Hasić s istrčanih 24,23 kilometra, treće mjesto osvojio je Armin Duzić pretrčavši 19,69 kilometara, dok se od pripadnica ljepšeg spola na drugom mjestu našla Ivana Galić s 16,04 kilometra, a Matea Jurešić je s 11,94 kilometra zauzela treće mjesto, priopćeno je iz Studentskog zbora SUM-a.

Podsjećamo, Sveučilište u Mostaru je za svoje studente uplatilo startine, kako bi trčali za one koji ne mogu.

Vidno zadovoljan Jusuf Čerkez kazao je kako je ponosan na uspjeh, te na sami projekt koji se po treći put održava u gradu na Neretvi.

Utrku je svečano otvorio prvi mostarski IronMan i prvi čovjek koji je mostarski polumaraton istrčao unazad Vedran Ugljen.

Iz Studentskog zbora naveli su kako su u utrci bila 73 sudionika od kojih je većina studenata SUM-a, ali su se odazvali i njihove kolege s Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, nekolicina profesora, srednjoškolaca, te brojni građani Mostara.

“Iznimno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli organizirati ovakav projekt u Mostaru, te što je unatoč lošoj vremenskoj prognozi došao velik broj trkača. Veliko hvala njima, volonterima, te rektoratu Sveučilišta u Mostaru”, Izjavila je koordinatorica Wings for Life App Run Mostar Mihaela Ćorić.

Glavni cilj ovog globalnog dobrotvornog događaja je skrenuti pozornost na ozlijede leđne moždine i prikupljanje sredstava za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka, stoga je stopostotna vrijednost iznosa kotizacije donirana udruzi “Wings for Life”.

Organizatori su zahvalu uputili i Udruzi paraplegičara i oboljelih od dječje paralize “Marko Ravlić” iz Mostara, koji su svojim sudjelovanjem uveličali ovaj događaj.