Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Vitezu sutra borilačka manifestacija “Fight night 2015”

vitez-borilacki-sportovi

Klub borilačkih sportova “Šampion” iz Sarajeva sutra u Vitezu organizira borilačku manifestaciju “Fight night 2015”.

Organizatori ističu da su uložili maksimalne napore da “Fight night 2015” bude na najvišem mogućem nivou te da su se potrudili da u ring izađu najperspektivniji i najspremniji bokseri i K1 borci iz BiH i regije.

Posebnu pažnju gledalaca sigurno će imati meč između borca iz Viteza Lovre Krište i Aleksandra Golića iz Srbije. Krišto je istakao da izuzetno poštuje protivnika te da će uložiti dodatne napore da iz ringa u rodnom Vitezu izađe kao uvjerljivi pobjednik.

Aktuelnog prvaka Balkana u teškoj kategoriji Harisa Radmilovića očekuje meč protiv renomiranog boksera iz Srbije Nedeljka Čvorovića, koji u svojoj zemlji trenutno važi za jednog od najkvalitetnijih boksera.

Radmilović je naglasio da se za meč protiv Čvorovića posebno pripremao, jer će mu ta borba poslužiti kao odlična uvertira za okršaj za titulu u WBF verziji, narednog mjeseca u Bugojnu.

Čvorović je istakao da činjenica da je Radmilović aktuelni prvak Balkana, dovoljno govori da će imati težak meč, ali da uprkos tome smatra da može pobijediti. U sklopu ove borilačke gale održat će se ukupno 10 mečeva i to po pet u boksu i K1.

Osim mečeva u muškoj kategoriji, bit će održan i jedan kick boks meč u ženskoj kategoriji, u kojoj će nastupiti aktuelna profesionalna prvakinja Evrope u lakoj kategoriji do 54 kg u kick boxu po K1 pravilima, Aida Halać iz Zenice.

Organizator je potvrdio dolazak specijalnih gostiju, najboljeg bh. MMA borca Denisa Sojnića te najboljeg bh. boksera teške kategorije koji se bori pod okriljem “Sturm box promotion”, Adnana Redžovića, saopćeno je iz Kluba borilačkih sportova “Šampion”.