Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uvjerljiva prednost Francuza nakon prvih 20 minuta meča u Mejdanu (FOTO)

francuska_bih_mejdan
FOTO: Anadolija

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine gubi od Francuske sa 22:44 nakon prvog poluvremena kvalifikacijske utakmice za SP u Tuzli.

Reprezentacija BiH, desetkovana zbog odsustva velikog broja standardnih reprezentativaca, u prvom poluvremenu nije mogla pružiti značajniji otpor snažnijoj francuskoj selekciji, koja je dominirala u svim segmentima igre.

Francuzi, koji nakon četiri kola imaju maksimalan učinak, od početka su nametnuli svoj tempo mada su i reprezentativci BiH u nekoliko navrata lijepim akcijama uspjeli prevariti francuske odbrambene igrače i “laganim” poenima izmamili aplauze navijača.

Ipak, izrabranici selektora Duška Vujoševića nisu imali mnogo rješenja u napadu protiv stamene odbrane francuskog tima. Francuzi su tako iz minute u minutu povećavali prednost koja je već u prvoj četvrtini bila veća od deset poena.

I u nastavku su gosti nastavili s dominacijom i do poluvremena ostigli prednost od 22 poena te praktično riješili pitanje pobjednika.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH su Gegić sa šest i Durmo s pet poena, a kod Francuza Fournier s osam te Batum i De Colo sa po sedam poena.

Veliki značaj za reprezentaciju BiH ima i utakmica između Belgije i Rusije u Antwerpu u kojoj nakon prvih 20 minuta vodi Belgija sa 47:45. U slučaju pobjede Rusije reprezentacija BiH će osigurati plasman u narednu rundu kvalifikacija, bez obzira na ishod večerašnjeg meča i nedjeljnog gostovanja u Belgiji.