Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UFC 199: Bisping novi prvak, Mutapčić i Casey neodlučeno

MMA: UFC 199-Mutapcic vs Casey

Michael Bisping novi je prvak UFC-ove srednje kategorije, nakon što je nokautirao dosadašnjeg prvaka Lukea Rockholda u prvoj rundi. Dominick Cruz dominirao je kroz pet rundi protiv Urijaha Fabera, dok je sličnu situacije kroz tri runde Max Holloway imao protiv Ricarda Lamasa. Dan Henderson oduševio je brutalnim nokautom protiv Hectora Lombarda, dok je Dustin Poirier s lakoćom sredio Bobbya Greena.

2016. je definitivno kobna godina za UFC prvake, a to je dokazao Michael Bisping postavši već četvrti ovogodišnji izazivač koji je preuzeo pojas dotadašnjem prvaku. I to kao zamjenski protivnik, koji je u borbu protiv Lukea Rockholda ušao prije samo dvije sedmice, nakon što se ozlijedio prvi izazivač Chris Weidman.

Velika Britanija tako je dobila svog prvog, a Evropa petog UFC prvaka u istoriji. I to na kakav način i u kakvoj maniri.

Dan Henderson još je jednom pokazao kako je najbolji kada ga gotovo svi otpišu, a nokaut kojim je savladao Hectora Lombarda automatski postaje jedan od kandidata za najbolji u cijeloj 2016.

U uvodnom programu se našao rođeni Sarajlija Elvis “The King” Mutapčić, koji se borio protiv Kevina Caseya. Suci su meč presudili kao neodlučen. Casey je bio puno bolji u prvoj rundi, Mutapčić se onda budi u drugoj. Treća runda u potpunosti je pripala Mutapčiću, koji je dobrano prebio svog protivnika, no do prekida nije došlo. Na kraju je jedan sudac prve dvije runde dao Caseyu, jedan je drugu i treću dao Mutapčiću, dok je treći sudac imao vrlo zanimljivo bodovanje. Prve dvije runde dao je Caseyu, no treću Mutapčiću rezultatom 10-8 i borba je na kraju ostala bez pobjednika.

Mutapčić u profi karijeri ima 20 borbi, od toga 15 pobjeda i četiri poraza. Nikada još nije nokautiran, a čak 12 odo 15 pobjeda ostvario je prekidom.

UFC 199 – Rezultati

Michael Bisping def. Luke Rockhold – TKO (R1 3:38)
Dominick Cruz def. Urijah Faber – jednoglasna sudačka odluka
Max Holloway def. Ricardo Lamas – jednoglasna sudačka odluka
Dan Henderson def. Hector Lombard – KO (R2 1:27)
Dustin Poirier def. Bobby Green – TKO (R1 2:53)

Brian Ortega def. Clay Guida – KO (R3 4:40)
Beneil Dariush def. James Vick – KO (R1 4:16)
Jéssica Andrade def. Jessica Penne – TKO (R2 2:56)
Alex Caceres def. Cole Miller – jednoglasna sudačka odluka

Sean Strickland def. Tom Breese – podijeljena sudačka odluka
Luis Henrique da Silva def. Jonathan Wilson – TKO (R2 4:11)
Kevin Casey vs. Elvis Mutapcic – neodlučena borba
Marco Polo Reyes def. Dong Hyun Kim – KO (R3 1:52)