Ostali sportovi

"pound for pound"

UFC ispoštovao Khabiba, proglasio ga je najboljim borcem današnjice!

27/10/2020

On je već nakon Khabibovog zahtjeva poludio i ušao u rat s brojnim fanovima na društvenim mrežama, tvrdeći kako je suludo i raspravljati ko je bolji borac s obzirom da je on 15 puta osvajao pojas prvaka svijeta

Nakon što je objavio odlazak u penziju po završetku okršaja protiv Justina Gaethjea, Khabib Nurmagomedov zatražio je da ga UFC stavi na prvo mjesto UFC-ove liste “pound for pound” boraca.

Za one slabije upućene u ovaj termin, riječ je o listi najboljih boraca današnjice neovisno o težinskoj kategoriji u kojoj se bore. S obzirom da se borac lake i teške kategorije ne mogu boriti jedan protiv drugog napravljena je “pound for pound” lista koja je u konačnici vrlo subjektivna i ima više faktora koji odlučuju o poretku.

Neki od kriterija su kvaliteta suparnika, atraktivnost samog borca ili primjerice koliko je osoba popularna na društvenim mrežama odnosno u svijetu tog sporta.

Od ovog utorka Khabib Nurmagomedov je borac na vrhu te liste, s kojeg je skinuo Jona Jonesa, koji je njome vladao jako dugo.

On je već nakon Khabibovog zahtjeva poludio i ušao u rat s brojnim fanovima na društvenim mrežama, tvrdeći kako je suludo i raspravljati ko je bolji borac s obzirom da je on 15 puta osvajao pojas prvaka svijeta, dok je Khabib to napravio svega četiri puta.

View this post on Instagram

It was work of my life, I never got anything easy, and nothing was given to me because I’m nice guy. Hard work, hope for Allah and patience, this three ingredient helps me to get successful, and of course, control and advises from my Father, who invested in me a lot of time and work. – Это была работа всей моей жизни, я ничего не получил легко, и ничего мне не далось просто так. Упорный труд, Надежда на Аллаха и терпение, вот три качества которые мне помогли прийти к успеху и конечно же постоянный контроль и советы Отца, который вложил в меня очень много времени и труда.

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Recimo i da se Khabib ovog utorka vratio u Dagestan i još jednom potvrdio svoj odlazak iz sporta te najavio novog dagestanskog prvaka – Islama Makačeva.

“Moj otac je rekao da će on biti idući prvak i napravit će to već iduće godine”, kazao je Khabib novinarima.

“Nemam više šta dokazati nikome. Šta da radim tamo? Zarađujem? To mogu i negdje drugdje”, objasnio je još jednom zašto je otišao i zašto se neće vraćati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.