sumnjiva uplata

UFC najavio istragu: Jesu li Nuerdanbieke i Minner namjestili meč zbog kladionica?

New Project

Prije meča pojavile su se glasine o Minnerovoj ozljedi, te je odjednom uplaćeno mnogo novca na pobjedu Nuerdanbiekea tehničkim nokautom u prvoj rundi, što se i dogodilo. UFC je poslao saopćenje koje je prenio ESPN

Shayilan Nuerdanbieke pobijedio je Darricka Minnera u perolakoj kategoriji na UFC-ovom eventu u Las Vegasu. Najpoznatija borilačka organizacija objavila je da će istražiti sumnjive kladioničarske uplate na taj meč.

Kineski borac Nuerdanbieke pobijedio je tehničkim nokautom u prvoj rundi, iako je Amerikanac Minner bio favorit.

Prije meča pojavile su se glasine o Minnerovoj ozljedi, te je odjednom uplaćeno mnogo novca na pobjedu Nuerdanbiekea tehničkim nokautom u prvoj rundi, što se i dogodilo. UFC je poslao saopćenje koje je prenio ESPN.

“Kao i mnoge profesionalne sportske organizacije, UFC sarađuje s nezavisnom kladioničarskom agencijom koja prati kladioničarske aktivnosti o našim događajima”, poručili su pa nastavili:

“Naš partner, vodeći dobavljač podataka o klađenju u realnom vremenu za sportske događaje u Sjevernoj Americi, provest će istragu i objaviti rezultate. U ovom trenutku nemamo razloga vjerovati da se bilo ko od sportista koji su učestvovali u borbi ili bilo ko povezan s njihovim timovima ponašao na neetičan ili neodgovoran način.”

“Ako je Minner bio ozlijeđen ulazeći u event UFCVegas64 protiv Shayilana Nuerdanbiekea, zašto onda baciti 0 udaraca šakom i 5 uzastopnih udaraca nogom (3 desnom, 2 lijevom) za početak borbe? Čak je i udario ozlijeđenom nogom odmah nakon što se na njoj zaljuljao”, zapitao se jedan od fanova slobodne borbe na Twitteru.

Kontraverzna situacija pojavila se nakon što je UFC prošli mjesec objavio da se borci i njihovi timovi više ne mogu kladiti na borbe. Shayilan Nuerdanbieke je u karijeri na omjeru od 38 pobjeda i deset poraza, a Minner ima 26 pobjeda i 14 poraza.