Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UFC za oproštaj od 2015. spremio spektakl u Orlandu

donald_cerrone_vs_rafael_dos_anjos

Za posljednji UFC događaj u 2015., ali i posljednji na FOX televiziji u ovoj sezoni, elitna promocija nam je pripremila pravu poslasticu – vrhunske borbe u Amway Centru u Orlandu.

Priredba koju predvode Rafael Dos Anjos i Donald Cerrone u meču za titulu UFC prvaka lake kategorije održat će se u noći sa subote na nedjelju 20. decembra s početkom u 2 iza ponoći.

Obračun Dos Anjosa i Cerronea je revanš iz avgusta 2013. kada je aktuelni prvak slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Od tada je Brazilac još dodatno napredovao kao borac, te je nanizao pobjede protiv Hendersona, Diaza i Pettisa. Upravo je u posljednjem meču i izborio pojas UFC prvaka koji će u revanšu protiv Cerronea prvi puta pokušati odbraniti.

Da bi Cerrone izborio šansu za osvajanje titule morao je nanizati čak osam teških protivnika. Posljednji čovjek koji je svladao Cerronea je upravo Dos Anjos, a u međuvremenu su od strane borca Grega Jacksona stradali i Barboza, Dunham, Miller, Henderson, te posljednji Makdessi. Velika razlika između prvaka i izazivača je broj ulazaka u oktogon. I dok se Cerrone u 2015. borio već tri puta, a u 2014. čak četiri puta, aktualni šampion je u 2015. odradio tek spomenuti meč protiv Pettisa. Kladionice blagu prednost daju Brazilcu, no Cerrone je borac koji u svakom trenutku može završiti meč samo jednim udarcem.

Iako nije glavna borba večeri, obračun između Alistaira Overeema i Juniora dos Santosa je prava poslastica pa čak i privlačniji meč za fanove slobodne borbe. Bivši prvak dos Santos se vraća u akciju nakon tačno godinu dana pauze zbog ozljede i operacije, a zadnji put smo ga gledali još u dvoboju protiv Hrvata Stipe Miočića kada je slavio kontraverznom odlukom.

Od kada je stigao u UFC Junior dos Santos je poražen samo dva puta – oba od Meksikanca Caina Velasqueza. Pravi test će mu svakako biti i obračun s bivšim prvakom Strikeforcea, Dreama i K-1 WGP šampionom, Alistairom Overeemom.

Nakon tačno godinu dana pauze u akciju se na UFC on FOX 17 priredbi vraća i Nate Diaz. Bivši izazivač će snage odmjeriti s pobjednikom The Ultimate Fightera, Michaelom Johnsonom.

Glavne borbe

Rafael dos Anjos vs. Donald Cerrone
Junior dos Santos vs. Alistair Overeem
Myles Jury vs. Charles Oliveira
Karolina Kowalkiewicz vs. Randa Markos

Uvodne borbe

C.B. Dollaway vs. Nate Marquardt
Tamdan McCrory vs. Josh Samman
Nate Diaz vs. Michael Johnson
Danny Castillo vs. Nik Lentz
Hayder Hassan vs. Vicente Luque
Jim Alers vs. Cole Miller
Leon Edwards vs. Kamaru Usman
Luiz Henrique vs. Francis Ngannou

ufc