Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Andrij Deniskin

Ukrajinski hokejaš teško kažnjen zbog rasističkog gesta prema igraču Donbasa

deniskin

Ukrajinski savez kaznio je Deniskina maksimalnom mogućom kaznom, zabranom igranja 13 utakmica, ali je disciplinska komisija IIHF sada izrekla dužu zabranu igranja

Ukrajinski hokejaš Andrij Deniskin dobio je jednogodišnju zabranu igranja zbog rasističkog gesta na prošlogodišnjoj utakmici Ukrajinske lige, objavila je Međunarodna hokejaška federacija – IIHF.

Kako prenosi njemačka novinska agencija dpa, Deniskin, hokejaš tima Kremenčuk, napravio je rasistički gest 26. septembra prošle godine prema igraču Donbasa Jalenu Smerecku.

Ukrajinski savez kaznio je Deniskina maksimalnom mogućom kaznom, zabranom igranja 13 utakmica, ali je disciplinska komisija IIHF sada izrekla dužu zabranu igranja.

– Rasističkim gestovima, komentarima ili postupcima nema mjesta u hokeju i zapravo nigdje – rekao je predsjednik IIHF Luc Tardif, dodajući da su Deniskinovi postupci potpuno neprihvatljivi i da neće biti dozvoljeni.

Deniskin, koji je već odslužio kaznu u ukrajinskom savezu, izvinio se i rukovao se sa Smereckom, koji sada igra u Njemačkoj, navodi IIHF, prenosi dpa.