Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik rsbih

Umičević se izvinio Obrvanu zbog nesporazuma: Potkrala se greška

umicevic

Desio se nesporazum, potkrala se greška i ovom prilikom mu se izvinjavam, kako njemu, tako i svima koji su se tu osjetili uvrijeđenim

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević prije nekoliko je dana u jednoj izjavi rekao da selektoru Ivici Obrvanu ističe ugovor.

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević prije nekoliko je dana u jednoj izjavi rekao da selektoru Ivici Obrvanu ističe ugovor.

Dodao je da je zbog toga upitno hoće li ovaj hrvatski stručnjak i dalje voditi Zmajeve, a ispostavilo se da je potpuno pogriješio.

Naime, ugovor Obrvana važi čak do 2025. godine, što je potvrdio sada i sam Umičević, te se u razgovoru za Mondo izvinio selektoru zbog ove greške.

“Da, gospodin Ivica Obrvan ima ugovor na četiri godine. Desio se nesporazum, potkrala se greška i ovom prilikom mu se izvinjavam, kako njemu, tako i svima koji su se tu osjetili uvrijeđenim. Ima mogućnost da uz reprezentaciju radi i u nekom klubu. Da smo ga i ranije angažovali, bilo bi bolje, bilo bi možda i više bodova, možda bismo bili i u trećem šeširu, ali eto šta je tu je. Zadovoljni smo njegovim dosadašnjim radom, daće Bog dragi da bar nešto napravimo, ali ako ovako bude…”, istakao je Umičević za Mondo, nastavivši:

“Reprezentacija treba da bude državni projekat! Mi četiri godine nismo dobili ni feninga od vlasti BiH, čak nam nisu čestitali ni plasman na Evropsko prvenstvo. Svuda u svijetu, kad se reprezentacija plasira na veliko takmičenje, vlasti pomognu finansijski. To kod nas izostaje, nemamo poreski broj, nemamo ništa, a otišli smo dva puta na Evropsko prvenstvo, što je za fantastičnih novina… Jednostavno, ne znam šta i kako da radimo, bez para ne ide. Zahvaljujem se igračima koji su bez dnevnica, mi smo njima samo plaćali avionske troškove putovanja. I to je samo oko 30.000 jer imamo 95 posto igrača koji dolaze iz inostranstva. Mi smo sve to platili, nikome nismo ostali dužni, ali dobro… Ide sve teže i teže”, zaključio je Umičević, istakavši da će predstojeće prvenstvo Evrope biti “oproštaj jedne generacije koja je zadužila rukomet Bosne i Hercegovine”, te da je naredni cilj – plasman na Olimpijske igre.