Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ludovic Vaty

Umro bivši košarkaški reprezentativac Francuske, koban je bio povratak na teren

Ludovic Vaty
Foto: Twitter

Njemu je 2013. godine dijagnosticirana dilatativna kardiomiopatija, bolest srca koja može dovesti do iznenadne smrti tokom intenzivnog vježbanja

Bivši francuski košarkaški reprezentativac Ludovic Vaty (34) preminuo je nakon srčanog udara, zbog kojeg je završio u komi, objavila je Francuska košarkaška federacija.

Srčani udar je doživio tokom treninga za ekipu Toulusea.

-Sa velikom tugom javljamo da je naš Ludovic preminuo, više nije taj dečko s nama, iskreno saučešće njegovoj neutješnoj porodici, objavili su na društvenim mrežama iz Francuskog košarkaškog saveza.

Godina dana oporavka

Njemu je 2013. godine dijagnosticirana dilatativna kardiomiopatija, bolest srca koja može dovesti do iznenadne smrti tokom intenzivnog vježbanja. Ta je činjenica označila kraj njegove profesionalne karijere.

-Trebalo mi je najmanje godinu dana da se oporavim. Nisam više htio čuti za košarku, mrzio sam taj sport – otkrio je u jednom intervjuu.

Upravo zato je počeo igrati amatersku košarku za Touluse, ali čini se da je i to bilo previše za njegovo slabašno srce. Predviđali su mu sjajnu karijeru, upisao je 35 nastupa za sve reprezentacije Francuske, no na kraju se u 24. godini morao povući.