Ostali sportovi

Umro nekadašnji rukometaš Zaim Kobilica

18/07/2015

Nakon duge i teške bolesti u subotu je u Italiji umro rukometaš Zaim Kobilica, nakadaši član reprezentacija Bosne i Hercegovine i Italije i kluba Prato, s kojim je od 1998. do 2000. godine osvojio dva naslova prvaka i dva italijanska kupa.

Kobilica je rođen u Zenici 1965. godine i svoju rukometnu karijeru je počeo u RK Čelik Zenica, gdje je bio jedan od najboljih i najkvalitetnijih igrača u istoriji kluba.

Kobilica je karijeru nastavio u Italiji gdje je nastupao i za reprezentaciju Italije i ostat će upamćen kao jedan od najboljih italijanskih rukometaša svih vremena. Nakon toga je nastupao i za reprezentaciju svoje domovine Bosne i Hercegovine.

zaim-kobilica1111

Koliki je bio Zaimov ugled i koliki su njegovi sportski uspjesi u Italiji govori činjenica da je Zaimov dres sa brojem sedam, jedini dres kojeg je rukomentni klub Prato povukao u njegovu čast.

U lokalnim novinama Notizie di Prato novinar Stefano Chini napisao je: “Danas plačemo za velikim šampionom. Nemam druge riječi da dostojanstveno opišem današnju vijest, izgubio sam glas toliko puta komentarišući rukometne utkamice na radiju i na televiziji zbog njega, bio je igrač prve klase. Danas imam samo suze, nemam riječi, ponosan sam što sam poznavao tog velikog čovjeka i velikog prvaka. Forza Zaim…“.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.